Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tárlattal is csábít a makói fürdő

Makó - Egyedi módon igyekszik felhívni a figyelmet új, fedett medencéjére a téli időszakban a makói fürdő: kiállításokat és más kulturális rendezvényeket szervez az előcsarnokba, illetve az emeleti galériába. Az egész megyében újszerű ötlet egy vendégtől származik, aki maga is fest.
Aki mostanában látogat el a makói fürdő új épületébe, szokatlan dolgot láthat az előcsarnokban: egy paravánt néhány festménnyel, amelyek E. Szabó Zoltán tárlatát ajánlják az érdeklődők figyelmébe – a többi, bő tucatnyi alkotás az emeleti galériában látható.

A kiállítás az egyik marketingfogás, amivel a termál- és gyógyfürdő szeretné hozzászoktatni az embereket az új épülethez, amelyben a fedett medence is van, és amit éppen ezért mindenekelőtt télen érdemes felkeresni – mondja az igazgató, Pőcze Lászlóné. Az ötlet egyébként egy régi vendégtől, az ugyancsak festő Békési Magdolnától származik, aki megjegyezte: a Makovecz Imre által tervezett új épület olyan szép, hogy akár kiállításokat is lehetne benne tartani. Ezt az igazgató is jó ötletnek tartotta, mindjárt fel is ajánlotta neki, hogy hozhatja a képeit – ő viszont időközben már elígérkezett a Hagymaházba. Így került ide elsőként a Makóihoz is kötődő, amúgy Békés megyei E. Szabó Zoltán tárlata elsőként. A kiállítás megnyitóját ráadásként diákok kamarakoncertje is követte; ez volt a fürdő karácsonyváró rendezvénye.

Az előcsarnokban kiállítás, a háttérben fedett medence. Fotó: Segesvári Csaba

Pőczéné azt mondja, mivel a kiállítás sokak kíváncsiságát felkeltette, további rendezvényeknek is otthont ad majd az új épület. Hogy mi lesz a következő, most még nem tudja. Kiállítani mindenesetre többen is jelentkeztek. Egy biztos: festményeket fürdőben csak Makón láthatnak az érdeklődők, ez a fajta hírverés unikum a megyében.

Hastánc és önvédelem

A makói fürdőbe nemcsak az úszás és a festmények kedvéért érdemes télen ellátogatni: az új épület tornatermeiben különböző önvédelmi sportokkal, hastánccal foglalkozhatnak az érdeklődők, de fitnesz- és gyógytorna-foglalkozásokat is tartanak. Hétvégenként masszázs kérhető, és van infraszauna is. Mindez az új épületben – a régiben pedig például iszappakolást vagy szénsavas fürdőt kaphat, aki felfrissülésre, gyógyulásra vágyik.

Olvasóink írták

  • 1. xy 2007. december 28. 19:40
    „Ez egy nagyon kényszeredett erölködés. Nem oda való. Még jó, hogy bem egy galériában akarnak fürdőt csinálni. A vizet nem kellene gázzal melegíteni és a költségek csökkennének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói állatvédő egyesület segélykiáltása

Makó - Segítséget várnak a makói állatvédők: a menhelyként szívességből használt tanyát rendbe kellene hozni, de az állatok gondozását is egyre nehezebben tudják megoldani. Tovább olvasom