Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Tehetséges diák: Kata a DUE díjazottja

Az ország második legjobb diákrádiósának mondhatja magát a József Attila Gimnázium iskolaújságának egyik írója, Bacskulin Kata. A mindig vidám diáklány lételeme a kommunikáció: legnagyobb álma, hogy meghódítsa a televíziók képernyőjét és műsorvezető lehessen. Tehetséges diák sorozatunkban ezúttal őt mutatjuk be.
Makói gimnazista diáklány, Bacskulin Kata vehette át a DUE, azaz a Diákújságíró Egyesület „Az év tematikus diákrádiósa" második díját két hete Budapesten. Kata saját munkájával nevezett be a pályázatra. Az elismerést minden bizonnyal kiváló témaválasztásának köszönheti: vajdasági származása révén ottani fiatalokkal készített interjút jövőképükről. A rádiós beszélgetések legfőbb kérdése - a felsőoktatási reformok kapcsán - a külföldi tanulás körül forgott. – Meglepett a hír, amikor megtudtam, hogy díjat kapok, ugyanis ez volt az első önálló rádiós munkám, amit az interjúk felvételétől a vágásig egyedül én készítettem – mesél élete egyik legnagyobb élményéről Kata. Nemcsak az elért eredmény felejthetetlen, hanem a díjátadó is. A Sajtófesztiválon, melyre családja, tanára és barátai kísérték el, híres médiaszakemberekkel találkozott.

Az ország második legjobb diákrádiósának mondhatja magát a József Attila Gimnázium iskolaújságának egyik írója, Bacskulin Kata.
Az ország második legjobb diákrádiósának mondhatja magát a József Attila Gimnázium iskolaújságának egyik írója, Bacskulin Kata.

Tehetséges diák

Kéthetente megjelenő sorozatunkban olyan tehetséges makói diákokat mutatunk be, akik nemcsak tanulmányaikban, hanem zenében, sportban, egyéb szabadidős tevékenységükben is kiválóak.

 
A média szakos diák a rádiózáson kívül újságírással is foglalkozik. Állandó munkatársa a JAG iskolaújságjának és hozzá fűződik a lap megújítása is, hiszen az az elmúlt évben színes, tartalmas magazinná vált. Írni kollégiumi szobatársa miatt kezdett el: megtetszett neki, hogy társának cikkeket kell beadnia az órára, ezért, hogy ő is írhasson a humán tagozatot hamar a médiára váltotta. Döntését nem bánja, mert az órákon a kamerázás alapjait is megtanulta, sőt számos rendezvényen rögzítette már az eseményeket.

A szerény diáklány nem tartja magát különösebben tehetségesnek semmiben, pedig a médiában elért sikerei mellett a tanulásban is jeleskedik. Sokrétűségét jól mutatja, hogy számtalan hobbinak hódol. Mostanában például a fotózás érdekli, melynek fortélyait bátyjától lesi el. Szintén jelentős szerepet tölt be életében a tánc és a zene. Gyermekkorában néptáncolt, most modern táncra jár, és több éve fuvolázni tanul. Utóbbit olyannyira kedveli, hogy a tanulás mellett a Makói Magán Zeneiskola óráira is eljár. Habár a zene csak hobbi, de Kata nem szívesen hagyna fel vele: szeret kedveskedni ismerőseinek zenei produkciójával, sőt hamarosan a nővére esküvőjén lepi meg játékával az ifjú párt.

A DUE rangos elismerése nagy szó egy fiatal újságíró életében; későbbi karrierjét alapozhatja meg vele. Kata céljai pedig nem kicsik: a médiában szeretne dolgozni, méghozzá nem is akármilyen pozícióban; műsorvezetőként. Még csak tizedikes, de ahhoz, hogy álma beteljesüljön, már most komolyan tervezi jövőjét. Az érettségi után a Színház és Filmművészeti Egyetem gyártásvezetői szakára készül.


  

Olvasóink írták

  • 1. valakiné 2013. május 24. 08:09
    „Gratulálunk, sok sikert az álmok beteljesüléséhez!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi diáktalálkozón jártak a gimisek

A csehországi Litomyąlben járt nemrégiben a József Attila Gimnázium ötven diákja. A négy napos eseményen hat ország fiataljaival ismerkedhettek meg a makóiak. Tovább olvasom