Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Tehetséges diák: Mariann, a fiatal világutazó

Sokszínűség, ötletek, együttműködés jellemzi Reisz Mariannt. A zene és a sport több műfajában is otthonosan mozgó diáklány a nyelvek és más kultúrák felé is érdeklődést mutat. Kéthetente megjelenő, Tehetséges diákunk sorozatunkban most őt mutatjuk be.
Reisz Mariann élete a zenéről szól. A Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium több hangszeren játszó végzős diáklánya kisgyermekkorában kezdett el furulyázni. A hangszert hamar komolyabbra cserélte; fuvolázni tanult, ami nyolc évig töltötte ki mindennapjait. Koncertekre, versenyekre járt, remek eredményeket szerezve. A zenekari évei alatt megtanulta, mivel jár egy zenész élete: nemcsak utazással, együttműködéssel, hanem olykor komoly lemondásokkal is. Habár a zeneiskolai keretek közt való tanulást abbahagyta, mégsem vált meg végleg kedvenc hangszerétől. Az iskolában még sokszor fellép, de tagja a templomi zenekarnak is, akikkel közreműködnek a vasárnapi miséken.

Mariann, a fiatal világutazó
Mariann, a fiatal világutazó

Tehetséges diák

Kéthetente megjelenő sorozatunkban olyan tehetséges makói diákokat mutatunk be, akik nemcsak tanulmányaikban, hanem zenében, sportban, egyéb szabadidős tevékenységükben is kiválóak.

 
Nem tagadja, hogy a vallás sem áll tőle távol. Szülei mindig is a hitre nevelték, ezért nem gondol kötelezettségként a templomba járásra. Mariann azonban nemcsak a miséken vesz részt; többször volt szerencséje világtalálkozókra utazni. Járt Madridban, Rómában, ahol, igaz messziről, de látta a pápát is. – Az ilyen találkozók nem az egész napos misékről szólnak. Rengeteg fiatallal találkozunk, akikkel csapatokat alkotva dolgozunk együtt – oszlatja el a kételyeket. – Ezen túl persze, van alkalmunk a más országbeli diákok kultúráját, nyelvét is megismerni, sőt barátságok is szövődnek. Szerencsére én is sok külföldi ismerőst, barátot tudhatok magaménak ezáltal – tette hozzá.

A fiatal lány rajong Európáért. Az említett országokon túl járt már Németországban, Lengyelországban, de egyszer szeretné körbeutazni kontinensünket. Az iskolaújságban saját rovatot vezet, amelyben mindig valamelyik európai ország kultúrájáról, zenéjéről, nyelvéről ír. Kedveli a nyelveket is: az angol már jól megy neki, most nyelvvizsgázik franciából, de újabban a finnel barátkozik.

A végzős diáklány napjait az érettségire való szorgalmas készülés teszi ki. Szabadidejében szívesen zenél: most épp gitározni tanul, önállóan, mellette zongorázik, s ha teheti, jógával, aerobikkal kapcsolódik ki. Külfölddel kapcsolatos tervei hamarosan megvalósulni látszanak: az érettségi után Angliában próbálna szerencsét. Mint mondja, szeretne tapasztalatot gyűjteni és szélesíteni látókörét, hogy eldönthesse később, mit is szeretne tanulni igazán. Távolabbi jövőjét tekintve még nem tudja pontosan, milyen területen dolgozna, de reméli, a neki megfelelő szakterületen tevékenykedhet majd. Az azonban biztos, hogy nem szeret unatkozni, ezért a nyelvek és a sürgés-forgás meghatározóak lesznek.

* * *

Makó tehetséges diákjai

Tehetséges diák: hat éves kora óta kitűnő a Návay-díjas Betti
Botond a gimnázium legaktívabb önkéntese
Tehetséges diák: a Szárazérben táncol és barátkozik Antal
Tehetséges diák: Péter, Makó ifjú fotósa
Tehetséges diák: Attila a labdajátékok ördöge
Tehetséges diák: Kata a DUE díjazottja
Tehetséges diák: Tamás a sokrétű művészlélek
Tehetséges diák: édesanyjával néptáncol Medve Imre
Tehetséges diákok: együtt trombitálnak a Csikota ikrek
Tehetséges diák: Zita az Országháznak festett
A 2020-as olimpia Rebeka álma
Orvosnak készül, a hegedű a hobbija
Tehetséges diák: Fokhagy-manóval nyert rajzpályázatot Péter
Tehetséges diák: Dóra mindene a sport
Tehetséges diák: Enikő a szavalásban teljesedik ki
Tehetséges diák: Dominika a képzőművészetben jeleskedik
Tehetséges diák: lovas rendőrnek készül Feri
Tehetséges diák: színészpalánta a Kálvin büszkesége
Tehetséges diákok: ifjú grafikusok a JAG-ban
Tehetséges diák: világbajnok az iskolapadban
Tehetséges diák: Kasza Zoltán a belügyi rendészetben jeleskedik
Tehetséges diákok: Vincze Fanninak a közösség erőt ad
Tehetséges diák: Zeitler Ádám a helytörténet mindentudója
Tehetséges diák: Kúsz Ágnes a matek olimpiára készült

Olvasóink írták

  • 1. emigrans 2013. november 23. 04:21
    „Csak igy tovabb,Mariann !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lájkoljon, és eljön Joulupukki, a finn Mikulás!

Íme, a gyerekek videója az okos falu programból. Minden lájk egy rénszarvas Joulupukki szánja előtt. Tovább olvasom