Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Tehetséges diák: színészpalánta a Kálvin büszkesége

Makó - Zongorázik, táncol, tornázik, valamint mesét és mondát mond. A Kálvin Téri Református Általános Iskola hatodik osztályos kisdiákja több országos első helyezést ért már el mesemondó versenyeken, sőt mostanában a színészmesterkedésbe is belekóstolt. Tehetséges diák rovatunkban ezúttal Kajári Ádámot mutatjuk be.
Még csak hatodikos, de már számtalan sikert ért el életében a makói Kajári Ádám. A fiú állandó résztvevője a városi, megyei és országos mese-, és mondaversenyeknek. Legtöbbjükön mindig nagy sikerrel szerepel, hiszen sokszor tért haza első díjjal. Legutóbb, múlt szombaton a Tündér Ilona magyar történelmi mese- és mondamondó verseny országos döntőjén vett részt Budapesten, ahol a zsűri az első helyezésben részesítette Ádámot.

A Kálvin Téri Református Általános Iskola hatodik osztályos kisdiákja több országos első helyezést ért már el mesemondó versenyeken, sőt mostanában a színészmesterkedésbe is belekóstolt.
A Kálvin Téri Református Általános Iskola hatodik osztályos kisdiákja több országos első helyezést ért már el mesemondó versenyeken, sőt mostanában a színészmesterkedésbe is belekóstolt.

A diák a mesemondáson túl színészi tehetségét is kamatoztatja. Statisztált már a Szegedi Szabadtéri Játékok Valahol Európában című musical-ében, és a tavalyi évadban ő alakította a gazdag kisfiút A kölyök-ben. Nemcsak színházban, hanem a televízióban is láthattuk, ugyanis szerepelt már az RTL Klubon futó A gyanú árnyékában című sorozatban. Az iskola is felkérte egy nagyon fontos feladatra diákját, ugyanis Ádám a hangja az iskolatelefonnak. Ha valaki felhívja a Kálvin Téri iskolát, hallhatja; hangjával lenyűgözi a telefonálót. Többen jelezték, hogy már ezért megérte a telefonálás.

– A színházi és sorozatbeli szerepeket válogatás útján kaptam meg, de a felhívásokat anyukám látta – mondja. Ádám tanárai szerint sokat jelent, hogy szülei mindenben támogatják, válogatókra, versenyekre viszik. Az intézmény tantestülete pedig jó szívvel engedi meg, hogy tanulójuk szereplések miatt hiányozzon az iskolából. A sorozatforgatásra például négy napos kikérőt adtak.

– Ádám első osztályos korától jár szavalóversenyekre, de az, hogy még ilyen idősen is részt vesz ezeken, ritka dolog – mondják a tanárok. Úgy tapasztalják, hogy a fiúk körében nem gyakoriak az efféle szereplések, sőt az évek múlásával egyre kevesebben mérettetik meg magukat ilyen formában. A szavalóversenyeken való részvétel a lányokra jellemzőbb, ezért is számít kuriózumnak a kálvinos diák remek teljesítménye. A fiú egyébként gyermekkorától kezdve szereti a verseket, meséket. Ez bizonyára annak köszönhető, hogy szülei egészen kiskora óta irodalmi műveket olvastak fel neki.

A mindig jókedvű, vidám diák szerényen állt fel az iskolapadból a magyar órán, amikor tanárnője elárulta, újságcikket írunk róla. Pedagógusai szerint Ádám ugyanolyan diák, mint a többi: együttműködő, szívesen kiveszi a részét az osztály feladataiból, szerény, és nagy alázat van benne. Társai jól kezelik sikerét; büszkék rá, de nem kezelik sztárként, pedig még A kölyök-ben is megnézték.

Az ifjú színészpalánta szabadidejében társas táncolni tanul, tornázik, és még zenei tudását is fejleszti, ugyanis zongorázik. Mindezt a nap huszonnégy órájában teszi úgy, hogy az iskolában is kiválóan teljesít. Érdekes, hogy Ádám matematika tagozatos, mégis ilyen szinten műveli az irodalmat. Állítása szerint hiába a mostani színészkedés, felnőttként plasztikai sebész szeretne lenni, felelte mosolyogva jövőjével kapcsolatos kérdésünkre.

Olvasóink írták

  • 1. Novatus 2012. december 04. 16:47
    „Gratulálunk ehhez a fantasztikus tehetséghez és állhatatos szorgalomhoz Ádámnak és Anyukájának is!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bátor makói lánglovagok

Kedden egy konyhában lángoló függöny oltottak el, a hét végén pedig egy PB gázpalack robbanásától mentették meg a Liget utca egyik házának lakóit. Csak néhány olyan feladat, amit a makói tűzoltók végeznek nap mint nap. Tovább olvasom