Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Tehetséges diák: Tamás a sokrétű művészlélek

Makó - Rajzol, szaxofonozik, zenekarra jár a hetedikes Nagy Tamás. A Makói Általános Iskola Bartók intézményének kiválósága nemcsak tanulmányaiban sikeres, hanem a művészetekben is: nemrégiben kiállításon mutatták be alkotásait.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Mégcsak hetedik osztályos, de máris sikert sikerre halmoz Nagy Tamás, akinek kisgyermekkora óta a művészet két ága; a zene és a rajz tölti ki mindennapjait. A zenei pályáján szerzett eredményességét jól bizonyítja, hogy nagyon korán három hangszeres tudást is elsajátított: fél-féléves furulya- és klarinéttanulás után rögtön szaxofonozni kezdett. Gyorsasága a pedagógusok szerint rendkívüli, hiszen általában mindkét előzetes hangszeren egy év gyakorlás szükséges ahhoz, hogy szaxofonozzon valaki. Az azóta eltelt években több rangos megmérettetésen is részt vevő fiú nemrégiben első díjban részesült kiváló játékáért a Megyei Fafúvós Versenyen. Tehetségét nemcsak az egyéni zenélésben kamatoztatja, hanem az intézmény fúvószenekarában is, amellyel több iskolai és városi rendezvényen zenélt már.

nemrégiben kiállításon mutatták be alkotásait.
Nemrégiben kiállításon mutatták be Nagy Tamás alkotásait.

Tehetséges diák

Kéthetente megjelenő sorozatunkban olyan tehetséges makói diákokat mutatunk be, akik nemcsak tanulmányaikban, hanem zenében, sportban, egyéb szabadidős tevékenységükben is kiválóak.

 
A zene mellett Tamásnak a rajzra is jut ideje. A művészeti képzés délutáni foglalkozásain az alapvető technikákat sajátítja el tanárától, Molnárné Bárdi Andreától. Mint a pedagógus meséli, Tamás nagyon érdeklődő típus, szívesen kipróbálja az újdonságokat, és a nyitottságán túl szorgalmas is, pedig ezek a tulajdonságok a fiúkra általában nem jellemzőek. Kedvence a porpasztell, de a zsírkrétát és a ceruzát is jól használja. A témát tekintve gyakran a természetet és az állatvilágot választja, ám az épületábrázolásban is kitűnő, hiszen ehhez kapcsolódó munkáját egy pályázaton is szép helyezéssel értékelték.

Tamás állandó tagja a nyaranta megrendezésre kerülő makói Művésztelepnek, ahol neves oktatóktól tanulja a szakma fogásait. Korábban itt volt lehetősége rézdomborművek készítésére, és belekóstolhatott a szobrászkodásba is. A művésztelep záró kiállításán Tamás művei is szerepeltek már, de nemcsak itt kapott lehetőséget a bemutatkozásra. Néhány hete megírtuk, az iskola tehetséges fiataljainak alkotásaiból nyitottak tárlatot, ahol két másik alkotók mellett Tamás munkát is láthatjuk. A kiállítók között van testvére, Viktor is, hiszen mindketten együtt járnak a művészeti órákra. A fiúkban sok közös vonás van, például, hogy rendkívül tehetséges ifjú művészek, de a hobbijuk is közös. A srácok érdeklődnek az elektronika iránt, sokszor hangosítással segítik a technikusok munkáját az iskola ünnepségein.

Bár a zenei és a rajzművészeti foglalkozások Tamás sok idejét elveszik, mégsem szeretne egyikkel sem felhagyni. – Fontos számomra a művészet mindkét ága, ezekben tudok igazán kibontakozni – meséli az amúgy iskolai eredményekben is jeleskedő tanuló. A zene és a rajz által komoly ismereteket és ismertséget szerző fiú még nem tudja pontosan, mivel szeretne a jövőben foglalkozni, de egy biztos; nem a fizika lesz továbbtanulásának célpontja – teszi hozzá mosolyogva.

Olvasóink írták

  • 1. Francois 2013. május 10. 14:22
    „További sok sikert kívánok neki!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városnap, fotókiállítás Makón

A folyó és én címmel tavasszal meghirdetett makói fotópályázat május 22-ig látható. Tovább olvasom