Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Tehetséges diák: Viki a KERI narrátora

Sokrétű, nem retten meg a szerepléstől, az iskolai ünnepségek egyik állandó közreműködőjeként tartják számon. Ő Takács Viktória, a Návay Lajos Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola kiválósága. Tehetséges diák sorozatunk e heti részében őt mutatjuk be.
Az iskolai ünnepségek egyik állandó szereplője a Návay Lajos Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola tizenegyedikes diákja, a csanádpalotai Takács Viktória. Bármikor számíthatnak rá, hisz a csinos lány szívesen konferál, szaval verset. Legutóbb az október 23-i ünnepségen vett részt nagy sikerrel, ahol nemcsak a rutinját, hanem ismereteit is bővítette. A szereplések alkalmával még izgul, de ezt beszédével jól leplezi. Szavalóverenyeken is megmérettette már magát, igaz prózát szívesebben ad elő, mégis Petőfi Sándort tartja számon kedvenc szerzőjeként.

Tehetséges diák: Viki a KERI narrátora.
Tehetséges diák: Viki a KERI narrátora.

Tehetséges diák

Kéthetente megjelenő sorozatunkban olyan tehetséges makói diákokat mutatunk be, akik nemcsak tanulmányaikban, hanem zenében, sportban, más szabadidős tevékenységükben is kiválóak. 

 
Viki szorgalmas, jó tanuló, nem kell noszogtatni, tudja, hogy magának kell tanulnia, nem az iskolának. Szabadidejét is hasznosan tölti el: szeret olvasni, főként tini regényeket, s ha teheti mozgással múlatja az idejét, habár manapság jóval kevesebbszer teszi ezt. – Korábban táncoltam, annak több válfaját kipróbáltam: a hip-hop, a néptánc és az aerobik is az életem része volt, most azon vagyok, hogy újból több időm jusson ezekre – meséli. A mindig pörgős lány egyébként nemcsak a mozgás terén aktív, hanem az iskolában is: ő az osztály motorja, mindenben segít, igazi örökmozgó.

Hogy az irodalom szeretete miért tölt be központi szerepet életében, az nem véletlen. Írni és olvasni nagyon korán megtanult, méghozzá a nagymamájától, akivel nagyon közeli kapcsolatban áll. – A nagymamámmal igazi mama-unoka viszonyt ápolunk: szeretek vele beszélgetni, nemcsak a mindennapokról, hanem a történelemről is, hisz a mamámnak van mit mesélnie róla – mondja.
Az amúgy humán beállítottságú lány kedvenc tantárgyai a magyar és a történelem, ám a közgazdaságtan is közel áll hozzá. Úgy véli, ez a terület az életre neveli, hisz sosem árt tudni egy s mást az adózásról, pénzügyekről. Hogy pontosan mivel szeretne a későbbiekben foglalkozni, még nem tudja. Sok terület érdekli: a bűnügyi nyomozótál kezdve a rendezvényszervezőig több foglalkozást el tud képzelni magának.
És hogy hogyan képzeli el magát tíz év múlva Viki? Erre a kérdésünkre csak mosolyogva válaszolt: - Tíz év múlva már 27 leszek, addigra szeretnék férjhez menni és családot alapítani – mesél terveiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörőket fogtak a polgárőrök

Két betörőt értek tetten egy lakatlan házban az ambrózfalvi polgárőrök. A helybeli tettesek leszerelték a villanybojlert, de elvinni már nem tudták. Tovább olvasom