Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Tehetséges diák: zenélésről és sportról szól Zsolt élete

A zenének és a sportnak él Miklai Zsolt, a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium 12. osztályos tanulója. E heti Tehetséges diák rovatunkban a testnevelő tanárnak készülő fiatalt mutatjuk be.
Világéletében a zene és a sport játszotta a főszerepet Miklai Zsoltnál. A Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium végzős diákja kisgyermekkora óta zenél. Sok éven át harsonán játszott, sőt tagja volt a makói Magán Zeneiskola zenekarának is. Három éve azonban a klasszikusról a könnyedebb stílusra váltott: gitározni kezdett. Azt mondja, ez a műfaj áll hozzá a legközelebb, igaz a zenei stílusok terén bármit meghallgat. Rockbandában ugyan még nem játszik, de tagja a belvárosi templom zenekarának, akikkel a vasárnapi miséken zenei szolgálatot végez. A zeneiskolai kereteken túl otthon is szívesen tölti szabadidejét zenéléssel, sőt mostanában szólóéneklést tanul autodidakta módon. Hogy utóbbiban milyen sikeres, azt jól bizonyítja, hogy az iskolai ünnepségeken ő az egyik állandó tagja a szereplőknek, énekeseknek. Napjait most egy előadásra való felkészülés tölti ki: a Passió című darabot évente előadják a gimnázium diákjai, melyben Zsolt is több éve szerepel. - Volt, hogy a harsonáztam, volt, hogy gitároztam és énekeltem benne. Többször játszottam Pilátust és Péter apostolt – meséli Zsolt.

Tehetséges diák: zenélésről és sportról szól Zsolt élete.
Tehetséges diák: zenélésről és sportról szól Zsolt élete.

A zene - és természetesen a tanulás - mellett a sport teszi ki mindennapjait Miklai Zsoltnak. Kedvenc sportágai az úszás és az atlétika, mindkettőben számos versenyen mérettette meg magát korábban, sikerrel. Otthonukban szép számú éremgyűjtemény tesz tanúbizonyságot sportolói múltjáról. Bár a versenyzéssel már felhagyott, azonban a mozgásról nem tett le. Elkötelezett célja, hogy testnevelő tanár legyen, amiért mindent meg is tesz. Testnevelésből már tavaly leérettségizett ötösre, újabban pedig egy kézilabda csapatba szeretne beállni, ugyanis edzői karrieren is gondolkodik.

Az érettségi előtti hónap Zsolt számára is a tanulásról fog szólni. Mint mondja, a magyar érettségitől tart a leginkább, a matektól meg a legkevésbé, de a nagy napon biztosan nem lesz különösebb gond. Szabadidejét sporttal, zenével tölti, emellett szívesen sétál és kerékpározik a természetben is, hisz ez tölti fel még igazán. Korábban cserkészkedett, szereti a gyerekeket, ezért sem kérdéses a tanári pálya, ahol tíz év múlva elképzeli magát, s az sem kizárt, hogy addigra már családapának is nevezheti majd magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra három órát várnak a kamionok Nagylakon

A románok továbbra is fokozottan ellenőrzik az országukba belépő tehergépjárműveket. Tovább olvasom