Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Télen sem maradnak el a romániai vendégek a makói fürdőben

Télen sem maradnak el a romániai vendégek a makói fürdőben

Makó - Éves szinten legalább hatvan százalékkal nőtt a vendégforgalom és a bevétel a makói fürdőben tavaly óta. A növekedés zöme a Romániából érkező turistáknak köszönhető, akik a rossz idő beálltával sem lettek hűtlenek a most felfedezett új üdülőhelyhez: a belépőjegyet váltó vendégek fele a hétvégéken most is a határon túlról érkezik.

Szabó Imre - 2007.11.12. 19:32
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Több millióval gyarapították a makói fürdő bevételét azok a vendégek, akik a határon túlról, mindenekelőtt a közeli romániai területekről érkeztek fürödni idén. Mint megírtuk, a szépen felújított, kibővített fürdő a nyáron gyorsan népszerűvé vált a szomszédos Arad és Temes megyében, ahonnan Románia uniós csatlakozásának köszönhetően már könnyen, gyorsan juthattak át a pihenni, szórakozni vágyók. Hétvégente megesett, hogy a parkolóban kétszer annyi romániai rendszámú autó állt, mint magyar. Mindenekelőtt nekik volt köszönhető, hogy miközben tavaly az már jó napnak számított a makói fürdőben, amikor ezerkétszázan váltottak belépőt, most a legjobb napokra ennek a létszámnak majdnem a duplája volt jellemző.

Érkeznek a vendégek a makói fürdőbe. Fotó: Karnok Csaba

Bár az évnek még nincs vége, az első összehasonlító elemzések immár elkészültek a forgalom alakulásáról. E szerint idén januártól októberig 261 ezer fős volt és a tavalyi évhez képest összességében mintegy ötven-hatvan százalékkal nőtt a makói fürdő vendégforgalma – a nyári hónapokban, a hétvégéken még ennél is nagyobb arányban. Az igazgató, Pőcze Lászlóné szerint ezeken a napokon a belépőjegyet váltók olykor bő kétharmada is külföldi volt, akik többmilliós nagyságrendben járultak hozzá a bevétel növekedéséhez. Aminek a makói termál- és gyógyfürdő vezetője különösen örül: a romániai vendégek most, a hideg idő beköszöntével sem lettek hűtlenek új kedvencükhöz. A forgalom természetesen már töredéke csak a nyárinak, hét végén a bérlettel nem rendelkező, jegyet váltó vendégek – az átlag harminc fő körül van – fele továbbra is Romániából érkezik.

Hat medence üzemel

Makón jelenleg két kicsi és egy nagy fedett medence várja a vendégeket, valamint három kinti – ez utóbbiak közül kettő termálvizes. Télidőben, úgy tűnik, elsősorban az új fedett medencék érdeklik a romániai vendégeket. Hét közben kevesebben vannak, ezért aztán a csak ilyenkor igénybe vehető gyógyszolgáltatásokat, például a masszázst, a tangentoros kezelést vagy az iszappakolást még igazából fel sem fedezték. A makóiak körében viszont rendkívül kedveltek ezek, hiszen a kezelési díjaknak azt a hányadát, amit a társadalombiztosítás nem finanszíroz, az önkormányzat fedezi.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 17 hozzászólás
Moderálásra küldöm 17. triatlonos 2007.11.19. 16:20

Ebben az uszodában naponta 1500 ember úszhatna egy órát az egészségéért. Most úszik 20-30. Az emberek inkább az orvosnál töltik az időt. Az egy kicsit zavart, amikor a nagy terv kitalálója azt mondta, hogy úszó medence nem kell, mert az zavarja a vendégeket. Sárváron bizonyára igy van, de nekünk még erre várni kell.

Moderálásra küldöm 16. kovács sándor 2007.11.19. 12:12

Ezt elis kell hinni a bevételről..A makóiak meg elszoktak a fürdőből...Lesz másképpen is véleményem szerint

Moderálásra küldöm 15. Zoli 2007.11.19. 08:03

Szerbusztok!

Igen, vasárnap végre 4 román autó állt a fürdő előtt.

Moderálásra küldöm 14. sith-u 2007.11.18. 13:32

Majd a jövő hétvégén meglátjátok, ha visszatér a nyár...

Moderálásra küldöm 13. triatlonos 2007.11.17. 16:25

Minden medencére jut egy vendég, és egy úszómester. Én biztosra veszem, hogy a hétvégeken a forgalom számlálás beindult.

Moderálásra küldöm 12. Zoli 2007.11.17. 15:57

Tidsztelt Olvasók!

Ma szombaton láttam a fürdő előtt egy román autót.

"fele továbbra is Romániából érkezik."
Ezek szerint ma, ha az autóban 4-en voltak, akkor 8-an voltak a fürdőben a fürdőben összesen.

Moderálásra küldöm 11. sith-u 2007.11.17. 11:27

Imi pedig szabadidőben a románokat invitálja hétvégi fürdőzésre a Lidl és a Tesco parkolóban...?

Moderálásra küldöm 10. Szabó Imre 2007.11.16. 08:48

Zoli,

segítek egy picit, jó? A hétvége két napból áll: szombat és vasárnap. A csütörtök például nem hétvége...

triatlonos,

bírom a humorodat:)!

Moderálásra küldöm 9. triatlonos 2007.11.15. 19:12

Ebből baj lesz, mert ahogy Zolit ismerem, képes napi 24 órában forgalom ill. romám rendszámú autó számolására a fürdő parkolójában. Imre pedig a cikk miatt folyamatosan viheti a forró teát és a forralt bort. De az is lehet, hogy Zoli megbizza Németh Pál nyugalmazott gépszmérnököt a számlálással, az pedig félelmetes, mert Ő pedig képes folyamatosan a vizsgálati eredményeket közölni a világhálón. De lehet, hogy ezzel kelti fel a román vendégek érdekődését.

Moderálásra küldöm 8. Zoli 2007.11.15. 18:31

A román rohamhoz!

Ma is elmentem a fürdő parkolójában.
Egyetlen egy román autó sem volt ott.

Nem volt szerencsém.

Várok türelmesen.
A türelem román fürdősöket teremt.


17 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...