Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Telihold-futás a töltésen

Makó - Különleges sporteseményre vállalkoztak a Marosmenti Mocorgók: holdfényben futottak a töltésen. Az öt vagy tíz kilométeres távot fiatalok és idősebbek egyaránt megtették.
Két éve alakult a makói Marosmenti Mocorgók Baráti Köre, amelyben már több helyi sportkedvelő regisztrált tag. A sportegyesület legfőbb szakterülete a futás, ezért gyakran szerveznek közös futónapokat. Ezúttal már nem először futottak sötétben: harmadik alkalommal álltak rajthoz a Telihold-futáson. Most tizenketten jöttek el, hogy lefussák az öt vagy tíz kilométeres távot a töltésen.

A Mocorgók harmadik alkalommal álltak rajthoz a Telihold-futáson.
A Mocorgók harmadik alkalommal álltak rajthoz a Telihold-futáson.

A csapat megvárta, hogy besötétedjen, és hogy a Hold teljes fényében pompázzon, aztán útnak eredtek. Boróka Tünde Júlia, szervező elmondta, nem az a cél, hogy győztest hirdessenek, hanem hogy megszerettessék a makói fiatalokkal a futás örömét. Az Egyesület egy baráti körből áll, de az ilyen eseményekre bárkit szívesen várnak. A mostanira nemcsak felnőttek, még gyerekek is eljöttek megmérettetni magukat. Nagy Andrea kutyájával futotta le a távot, mert mint mondja, ő is igényli a mozgást. Andrea az öt kilométeres távra vállalkozott, amit fél óra alatt teljesített, míg a tíz kilométeresek egy órahosszáig futottak. – Már többször futottam a mocorgókkal, szívesen jövök, hisz jó kis csapat – fogalmaz Andrea. – Egyedül nem mertem volna a sötétben futni, de csapatban ez egészen más, nem féltem, sőt a Hold teljesen megvilágította a töltést, jól lehetett látni – tette hozzá. Andrea hobbiszinten űzi ezt a sportágat, ülő munkát végez, ezért jól esik neki esténként egy kis kocogás kikapcsolódásképpen.

A Mocorgók másnap sem tétlenkedtek: reggel 7-kor újból futásnak eredtek szintén a töltésen, de voltak már gyalogtúrán, sőt szeptember 22-én a félmaratont is teljesíteni szeretnék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagymafesztiválra készül Makó

Hagymalekvár, hagymás kenyér, lángos – ez mind lesz a hétvégi makói hagymafesztiválon. Tovább olvasom