Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Templomi rock az Omegától

Omega Oratórium a makói belvárosi református templomban - kőkemény rock szombat este, szimfonikus muzsikával fűszerezve, telt ház előtt!
Noha Kondrát Zoltán, a belvárosi református egyházközség elnöklelkésze a koncert elején áldott feltöltődést kívánt az egybegyűlteknek, az Omega Oratórium csapata keményen megdörrentette a hangfalakat szombat este a Kálvin téri fehér templomban. Kóbor János énekes lapunknak korábban azt ígérte, főként olyan, ritkán hallható dalok hangzanak el, amelyek jobban illenek a templomi környezethez; repertoárból a legrégebbi a hatvanas-hetvenes évek fordulóján íródott, a legfrissebb 8 éve. Noha valóban felcsendültek lírai ritkaságok, azért nem maradhattak el az olyan húzós nagy slágerek sem, mint az Életfogytig rock and roll vagy a Babilon. A műsort fényjáték és lézershow, kórus és szimfonikus muzsikusok tették még emlékezetesebbé.

Templomi rock az Omegától - GALÉRIA

Az Omega Oratórium közel két órás, telt házas koncertje óriási siker volt. Közben még egy anekdotára is jutott idő. Benkő László billentyűs elmesélte, hogy a zenekar 1971-ben megnyert egy nemzetközi fesztivált Spanyolországban, s ennek köszönhetően megnyílt előttük a nemzetközi karrier lehetősége: stúdiófelvételt és fellépéseket ajánlottak nekik - ők azonban kénytelenek voltak erről lemondani és hazatérni, miután a magyar koncertszervező iroda illetékese erre utasította őket, mondván: kedden Makón lesz koncertjük. Hazafelé vegyes érzelmekkel utaztak, de az élmény egyúttal össze is kovácsolta a csapatot, amit aztán egy példátlan, fél évszázados diadalmenet igazolt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetni kell a szennyvízdíjat

Lezárult a makói szennyvízdíjvita: már a próbaüzem lezártát követően fizetniük kell a szennyvízdíjat az új bekötéssel rendelkezőknek Tovább olvasom