Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Tenke Anna: újabb kérdések

Tegnap már a nyolcadik műtéten esett át a július 20-án Makótól hét kilométerre felgyújtott magyarcsanádi lány. Közben az ügy egyetlen gyanúsítottjának védője szerdán a bűncselekmény helyszínén járt. Tenke Anna szűkszavúan csak annyit mondott, ahelyett, hogy választ kapott volna kérdésekre, újabbak merültek fel benne.
Heni ügyvédjében szaporodnak a kérdések Fotó: Karnok Csaba
– Személyesen akartam látni a bűncselekmény helyszínét, a környéket és az odavezető utat – nyilatkozta lapunknak Tenke Anna, miután tegnap bele-beleborzongva alaposan szemügyre vette azt a királyhegyesi út melletti fás, bokros területet, ahol a rendőrség szerint ügyfele, a 15 éves makói K. András benzinnel lelocsolta és felgyújtotta a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henriettát.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő fiút azzal is gyanúsítják, hogy a közvéleményt sokkoló bűncselekmény elkövetése előtt megtámadta, megerőszakolta és kikötözte áldozatát. Sokan, köztük Pénzes Henrietta szülei is kétkednek abban, hogy a fiú egyedül követte el a valószínűleg kitervelt bűncselekményt, ugyanis a lány 35-40 centiméterrel magasabb és 30 kilóval nehezebb nála.

K. András kirendelt védője szemügyre vette a viszonylag nagy területen
Sikeres a nyolcadik műtét is

– Az orvosok szerint ez a műtét is jól sikerült, a kislányunk jól tűrte az operációt, nem volt komplikáció – nyilatkozta lapunknak tegnap este Pénzes Sándor. Henrietta édesapja elmondta, tegnap a budapesti Szent István Kórház égési osztályán a még mindig súlyos, életveszélyes állapotban lévő lánya hátáról távolítottak el megégett bőrfelületet. A következő műtét időpontjáról pénteken döntenek a kezelőorvosok, legközelebb várhatóan a lány tarkójáról operálnak le mintegy kéttenyérnyi megégett bőrt.  
megégett leveleket, majd azt mondta, ahelyett, hogy választ kapott volna a kérdésekre, újabbak merültek fel benne, de hogy mik azok, nem részletezte.

– Ezek csak tovább bonyolítják, hogy mi és hogyan történhetett július 20-án hajnali négy óra és reggel fél kilenc között – mondta a védő.

Tenke Anna nemcsak a helyszínen járt, hanem lemérte azt a távolságot, amelyet az eddigi adatok szerint K. Andrásnak és Pénzes Henriettának egy biciklivel a hajnali órákban meg kellett tennie a makói Honvéd városrésztől a bűncselekmény helyszínéig. A védő ügyvédi titokra hivatkozva válasz nélkül hagyta azokat a kérdéseket, amelyek a 15 éves fiú gyanúsítotti vallomásával kapcsolatban tettünk fel.

K. András az eddigi egyetlen vallomásában többek között azt állította, hogy ő hajnalban, négy óra körül elköszönt Pénzes Henriettától és a lány 27 éves barátjától, S. Norberttől. Három órával később S. Norbert egy piros motorral elment érte, és elvitte a bűncselekmény helyszínének közelébe. A férfi ráparancsolt, ott várjon, azzal eltűnt a bokrok között, majd abból az irányból, amerre távozott, hatalmas lángcsóvát látott. S. Norbert kisvártatva felbukkant, és együtt mentek vissza Makóra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra megműtik Henriettát

Egyelőre nem tett újabb vallomást a Pénzes Henrietta felgyújtásával gyanúsított és előzetes… Tovább olvasom