Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Terítéken a vízmű és a városgazdálkodás Makón

Makó - Noha a csütörtöki makói képviselő-testületi ülésen a jelenleg szolgáltató Alföldvíz Zrt. adott tájékoztatást helyi tevékenységéről, a polgármesteri többség legtöbb képviselője a korábbi makói vízmű miatt kért szót.
Weszelyné Véghseő Henriett felidézte, hogy a régi vízmű 362 millió forintot fizetett ki prémiumként az utolsó két évben, s megkérdezte Csák Gyula vezérigazgatót, náluk is gyakorlat-e a bőkezű jutalmazás. Kiderült: az Alföldvíznél a felsővezetők nem kapnak prémiumot, az alsóbb szinteken legfeljebb 2, még lejjebb 1 havi bérnek megfelelő lehet a jutalom.

Czirbus Gábor alpolgármester az iránt érdeklődött, az Alföldvíznél is szokás-e, hogy egyes munkákat kiszerveznek a cég alkalmazottainak, rokonaiknak a cégéhez. A válasz: a munkák alig 1 százalékát szervezik ki, a társaság dolgozói, illetve hozzátartozóik az összeférhetetlenségi szabályok szerint csak külön engedéllyel vehetnek ezekben részt, és ilyenre is csupán egyetlen példa volt.

A vízmű után várhatóan a városgazdálkodási nkft. kerül majd célkeresztbe – legalábbis ez derült ki Czirbus Gábor szavaiból, aki az önkormányzati cégek múlt évi tevékenységét értékelő napirendi pontok kapcsán arról beszélt, a városgazdálkodásnál komoly számviteli hiányosságokra bukkant a könyvvizsgáló. A cég jelenlegi vezetője, Nagy Nándor mindezt megerősítette, egyben jelezte, ez már a múlté. A polgármester, Farkas Éva Erzsébet bejelentette: a városgazdálkodás dokumentumait február 20-án elküldték az Állami Számvevőszéknek, a vizsgálat eredményét várják.

A városi tévé új vezetője, Keresztúriné Kisistók Tímea dicséretet kapott, a fürdőt irányító Scheitzner Beáta úgyszintén – mindkét cég bevételeinek jelentős növelését tervezi idén. A kulturális nkft. múlt évét összegző tájékoztató kapcsán Török Miklós (DK) azt kérdezte, vajon az új vezetés dilettantizmusával magyarázható-e a 6,6 milliós tavalyi veszteség. Kiderült, hogy kisebb részben a volt ügyvezetőnek a távozásakor kifizetett összeggel, nagyobb részben a mozi működtetésével – ez utóbbi miatt ugyanis nem lehet kiadni a Hagymaház nagytermét, ami komoly bevételkiesést okoz. Hadik György úgy vélte, a filmszínház a jelenlegi formában rossz ötlet, másik, kisebb helyiségbe kellene költöztetni. Ugyanezt javasolta párttársa, Weszelyné Véghseő Henriett. A polgármester asszony egyetértett velük és jelezte: reményei szerint erre hamarosan sor kerül.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbapiac Kiszomboron

A falu vezetése nem vetette el az ötletet, sőt már az időpontot is kitűzte jövő hét végére, amikor próbaképp az eredetileg is javasolt helyen termelői piacot tartanak Kiszomboron. Tovább olvasom