Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Testvérét ölte meg Sándor

Kiszombor - Egyik fivérét megölte, a másikat pedig megsebesítette egy szóváltás után Kiszomboron, Börcsök Andor utcai házukban tegnap késő délután a 49 éves Sz. Sándor. A gyilkosságért korábban már elítélt férfit a makói rendőrök huszonhárom perc alatt, egy közeli kocsmában fogták el.
Késsel tett pontot egy veszekedés végére Kiszomboron a 49 éves Sz. Sándor: egyik fivérét megölte, a másikat megsebesítette a Börcsök Andor utcai házukban, ahol hármasban éltek. Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a nyomozás körülményeiről annyit mondott: a családi tragédiáról a gyanúsított egyik ismerőse értesítette a mentőket – a férfi a szurkálás után őhozzá ment el, és neki mondta el, mit tett. A makói rendőrök forró nyomon, a riasztás után huszonhárom perccel fogták el az egyik közeli kocsmában.

A testvérek Börcsök Andor utcai háza Kiszomboron Fotó: Segesvári Csaba

A tragédia a környéken lakókat megdöbbentette, de igazán nem lepte meg, már csak azért sem, mert aki most szúrt, már ült gyilkosságért: tizennégy évvel ezelőtt a feleségét ölte meg, nyolc évet töltött börtönben. Az egyik szemben lakó szomszéd azt mondta, gyakoriak, szinte mindennaposak voltak a veszekedések a három testvér között. A két megszúrt férfi rokkantnyugdíjat kapott, emellett alkalmi munkákat vállalt – a tettes jobbára az ő pénzükből élt. Ráadásként mind a hárman italoztak is. A csetepaté így senkinek sem tűnt fel, azon lepődtek meg, amikor megérkeztek a mentők és a rendőrök.

A sarkon összeverődött ismerősöknek, akik kicsit távolabbról a helyszíni szemlét figyelték, egybehangzóan az volt a véleményük: a három testvér közül még mindig az áldozatul esett, 46 esztendős Károly volt az, akire a legkevesebb rosszat lehetett mondani. Többen azt mondták: sajnálják. A tettesnek viszont az egyik asszony azt kívánta, rohadjon rá a rács, többé ne jöjjön ki. Azok közül, akikkel beszéltünk, senki sem vállalta a nevét – érezni lehetett, félnek az ott élő emberek.

 

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Magdi25 2008. január 19. 04:50
  „Tény,hogy nem elöször gyilkolt az illetö.Remélem most nem 8 év lessz a büntetése még a maradékot is rá varják.És rá hegesztik a börtön ajtot.
  De szerintem nem a gyilkossal kellene fogalkozni ha nem a testvérével mi lesz ezután vele hogy fogja kiheverni ezt a tragédiát?”
 • 23. angika007 2008. január 17. 20:48
  „Hát a gyilkos nem az első esette hogy gyilkolt.
  Én csak ennyit mondok.”
 • 22. schardone 2008. január 15. 18:22
  „Szerintem ki kellene hagyni ebből az előítéleteket a tapasztalatokat,(hogy a cigányok késelik egymást), itt a példa hogy a magyar ember is gyilkol!Én csak annyit kívánok,hogy Károly nyugodjon békében és hogy az életben maradt testvér feltudja dolgozni ezt a tragédiát! A gyilkos kapja meg büntetését!”
 • 21. Sunyi Ló 2008. január 14. 15:12
  „Így kezdődnek a pletykák, és ez az előítélet. Szó sem volt róla, hogy cigányok. Amúgy életben maradt az egyik testvére, azt csak megsebesítette. És zombori rendőrök fogták el.”
 • 20. csibe 2008. január 14. 12:47
  „Nem cigányokról van szó. A két áldozat azért mert alkoholisták voltak senkit nem bántottak senkit nem zavartak, élték a maguk kis életét..... a gyilkost lehet minősíteni mert van miért, de az áldozatokat ne.”
 • 19. zsu 2008. január 14. 09:53
  „Nem cigányok.”
 • 18. shdsdg 2008. január 13. 23:44
  „Szerintem nem cigányok.”
 • 17. kullancsember 2008. január 13. 21:36
  „A halálosztó felebarátaimnak: azért nem akkora hepa a Csillag - ahová vszínűleg úgy cca. 16-20 évre bevarrják a c-típusú delikvensünket - mint ahogy azt sokan elképzelik. Volt "szerencsém" belülről is megélni a Mars téri műintézményt. Vannak rosszabb dolgok is annál, minthogy felkötik az embert 5 perc alatt. Kaját adnak, szó se róla, de az a melaszsűrű depresszív rohadás, ami ott működik, higgyék el, télleg büntetés. Az élet elvétele nem a mi dolgunk, bent pedig újratanulja azt is, milyen, ha rendszeresen szurkálják hátulról....... Azért az sem 1 népünneplély...”
 • 16. Hozzászóló 2008. január 13. 20:59
  „Egymást szúrkálják a cigányok. Ez a kisebbik baj. A nagyobbik baj, hogy a legnagyobb gazember maradt a három közül életben.”
 • 15. dodo 2008. január 13. 20:52
  „Teljesen véletlenül és meglepő módon rokkantnyugdíjas cigány a "dráma" minden szereplője!”
 • 14. zsu 2008. január 13. 14:40
  „Kutyából nem lesz szalonna”
 • 13. mester 2008. január 13. 12:35
  „De legalabb meg elment kocsmazni egyett a jol vegzett munka utan!”
 • 12. levrit 2008. január 13. 10:23
  „Szerintem is a halálbüntetés visszaállítása hozna itt már csak változást! Ha ölt, hát lengedezzen kedélyesen kötéllel a nyakán! Vagy nem is! Inkább ugyanazzal a módszerrel öljék meg, amellyel neki sikerült a szerencsétlen áldozatának kioltani az életét! Lehet, hogy így még egyéb, hazánkat foglalkoztató "kérdések" is megoldódnának hosszú távon. Felháborító ami itt megy...”
 • 11. xxx 2008. január 13. 09:43
  „Döbbenetes, hogy valaki egy ember megöléséért összesen 8 évet tölt börtönben . Elfogadhatatlan.
  Jelenleg az a bírói gyakorlat, hogy az elítélt jó magaviselet esetén nemcsak a feltételes kedvezményt kapja meg, hanem enyhébb fokozatba is helyezik, így szabadul. Ezt a törvényt valóban a szocialista-liberális kormányunk hozta.
  A börtönben a rabok legnagyobb része már nem dolgozik, csak egész nap fekszik az ágyán, eszik, tévézik. Nem lehet őket fizetés nélkül dolgoztatni ( törvény tiltja ! ). Tehát ha nincs pénz munkáltatásra ( és általában nincs ) akkor dologtalanul töltenek el sok évet. Akinek előtte még volt is kedve esetleg dolgozni, az is teljesen kiesik belőle.
  Szóval a delikvens eltöltött 8 évet a börtönben, evett, ivott , tévézett és mivel nem vert meg egy börtönőrt sem ( vagy legalábbis nem bizonyították rá ) kiengedték.Eszébe sem jut dolgozni, a kint lévő rokonsággal erőszakoskodik, és ha nem jut elég pénzhez , akkor ismét öl.
  Ja és 1 rab 1 napi börtönben tartása körülbelül 7000 forintjába kerül az adófizetőknek ( a szociális otthonban az öregek kb. 2000 forintba kerülnek, de ott a nyugdíjuk egy részét levonják).”
 • 10. Anonym 2008. január 13. 09:14
  „Én is azt mondom, hogy rohadjon a rács rá, mert ugye a törvény csak ennyit ad! Visszahoznám úgy a halálbüntetést, hogy öröm lenne nézni. Íme itt is egy példa, hogy a rossz soha nem javul meg. Egy ember szándékos megöléséért 8 év, röhej. Életfogytig, halál az ilyen szemetekre, nem a börtönben rohadás, mert ugye azt a mi adófizető pénzükből finanszírozzuk.”
 • 9. Réka 2008. január 13. 08:50
  „Azért politika, mert az oktatás és az igazságügy egy bizonyos önmagát liberálisnak nevező párt kezében volt hosszú- hoszzú ideig és ők lazították fel az addigi szigorúbb törvényeket. Én úgy érzem, hogy ma nem engem véd a törvény, hanem a bűnelkövetőt. Bizony tehetetlen a rendőrség és a tanárok is, mert minden eszközt kivesznek a kezükből. A szép szó pedig elveszik a hangzavarban.
  Aztán ne csodálkozzunk, hisz a legtöbb gyermekeknek szánt műsor is arról szól, hogy a nagyszájú (kiskorú, bűnőző, stb.) kiharcolja a maga igazát a másik fél ellen. Ezekben a sztereotipiákban a rendőr, a bíró, a tanár stb a " rosszfiú". Ezekkel a sugalmazott tartalmakkal leromboljuk egy hivatás értékét, anarchia felé vezetjük a társadalmat és főleg téveszméket ültetünk el a társadalomban főleg a kiskorúak közt.”
 • 8. xy 2008. január 12. 18:59
  „Minek belekeverni már megint a politikát?Vki mindig erre hegyez ki mindent,ez nagyon szörnyű!Ez szakmai probléma kérem!!!!!”
 • 7. nemtudomki 2008. január 12. 16:22
  „Én is ismerem...hallomásból a rohadékot.Ugyanis a rokonaimat havonta egyszer kifosztja, betör hozzájuk és mindenüket elviszi.Milyen "ember"az ilyen.Ja, és hiába a feljelentgetések....már nagyon félnek tőle.Ennyit a rendszerről...”
 • 6. fish bone 2008. január 12. 14:46
  „Aki embert öl szerintem akasszák fel!! Mert hogy ha eltörölték a halálbüntetést ő miért ölt? A felesége egy 28 éves végtelen asszony volt!!! Az lenne a legjobb ha életfogytiglant kapna,ha nem így lesz szar a rendszer!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. hasas 2008. január 12. 12:50
  „Árpinak:

  Azért liberális felelősség, mert ők engedik szabadon az ilyen betegeket.

  Fejlettebb országokban mint Mo. életfogytiglani megőrzésre itélik zárt osztályon az ilyen betegeket.

  Üdv.”
24 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos testvérviszály Kiszomboron

Öccseire támadt egy középkorú férfi a Csongrád megyei Kiszomboron péntek délután. Egyik testvére… Tovább olvasom