Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Timár Edit tragédia árnyékában alkot

Makó - Sokfelé hányta-vetette a sors, talán ezért is sokszínűek az egykori légecsetfestő, a makói Timár Edit mostani alkotásai. Új munkáival évtizednyi szünet után, egy tragédia árnyékából lép ki.
A kilencvenes évek elején az újdonság varázsával hatottak képei Makón: ő volt az első, aki az úgynevezett légecsettechnikával alkotott. Timár Editmunkái akkoriban képeslapokon, naptárakon, posztereken is feltűntek. Abban az időben sok kiállítása volt szerte a megyében, de a fővárosban is. A művészi munkát aztán az ezredforduló idején előbb a családalapítás, később egy tragédia szorította háttérbe: 2 és fél éves kisfiának elvesztését máig sem tudta feldolgozni. De most, évtizednyi szünet után újra alkot – legújabb munkái a Hagymaházban tekinthetők meg.

Timár Edit új alkotásait a Hagymaházban mutatja be. A szerző felvétele
Timár Edit új alkotásait a Hagymaházban mutatja be.
A szerző felvétele

Timár Edit az elmúlt néhány évben volt bolti eladó, medenceőr, irodai kisegítő, sőt utcai közmunkás is. Közben polgárőrként is szolgált. Talán e sokrétű tapasztalatok is hozzájárultak ahhoz, hogy immár nem síkban, hanem térben alkot. Reliefjein sokféle anyagot és iparművészeti technikát használ. Ópusztaszeri emlék című képén például eredeti a lúdtoll, a kövek, a várrom lehullott törmelékei, a festmény pedig az általa kikészített alapanyagra, kézi festéssel készült. De aki még emlékszik az egykori légecsetképekre, ilyennel is találkozhat szerdáig a Hagymaház emeleti kiállítótermében.

Olvasóink írták

  • 1. eva45 2012. november 20. 10:37
    „Gratulálok a kiállításhoz, a tehetségedhez és a kitartásodhoz!
    További sok sikert és boldog életet kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börcsök Attila néprajzi magángyűjteménye 25 éves

A makói Börcsök Attila néprajzi magángyűjteménye idén 25 éves. Attila a múlt és a hagyomány tiszteletét családjából hozta, ahol régi, archaikus tárgyak vették körül. Tovább olvasom