Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Tizenhét éve gyűjti lapunk sportoldalait

Kiszombor - A kiszombori Fodor Bálint, a helyi futballcsapat vezérszurkolója 1997. augusztus 18. óta gyűjti a Délmagyarország hétfői sportmellékletét.
– Én is sokat gondolkodtam rajta, miért kezdtem el gyűjteni a Délmagyar sportoldalát, de nem tudom. Annyi biztos, hogy a meccsek után a szurkolókkal gyakran vitatkoztunk azon, ki, mikor, milyen eredményt ért el, mit játszott a csapat. Így bárki bármit kérdez, előkapom a gyűjteményt, és máris tudom a választ – mondta a kiszombori Fodor Bálint, a helyi futballcsapat vezérszurkolója törzshelyén, az Infúzió sörözőben.

Eddig két kötetet – 1997– 2004 és 2004–2010 – töltött meg a gyűjtemény, a harmadikhoz egy kosárban gyűlnek a sportoldalak. Az újságoldalakat egy makói antikváriumos kötötte be.

– Egy időben, úgy tíz évvel ezelőtt rendszeresen eltűnt a postaládánkból a hétfői újság. Édesapámék régi előfizetők, tőlük kellett elkérnem a lapot. Hajnalban lestem, ki lehet a tolvaj, de végül a sógorom látta meg a szakállas, sapkás illetőt. A tolvaj sportoló volt, azért kellett neki a hétfői újság – mesélte az ötvenéves vállalkozó, aki öt éven át a kiszombori futballbált szervezte.

Fodor Bálint, a Kiszombor vezérszurkolója és lapunk, a Délmagyaroszág sportoldalai 1997-től. Fotó: Schmidt Andrea
Fodor Bálint, a Kiszombor vezérszurkolója és lapunk, a Délmagyaroszág sportoldalai 1997-től. Fotó: Schmidt Andrea

– Gyermekkoromban láttam futballpályát először, édesapám vitt ki. Azt élveztem a legjobban, amikor a szünetben kapura rúghattunk. Soha nem fociztam, nem lett volna belőlem jó sportoló, mert az igazságtalanságot nem tudom elviselni – magyarázta a vezérszurkoló, aki egy alkalommal a pályán aludt. – A Videotonnal játszottunk kupameccset. Azt mondtam, ha nem esünk ki, kint alszom a pályán. 1–1-es eredménnyel kiejtettük a Videotont. Zsuzsi lányommal vittem a párnámat, paplanomat, és kint aludtunk a pályán. Reggelre úgy belepett minket a dér, mintha vízzel öntöttek volna le – mesélte nevetve.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhagyott ház kapubejáróján gyulladt ki az avar

A tüzet körülhatárolták majd egy vízsugárral oltották el, ennek köszönhetően a lángok nem terjedtek át az épületre. Tovább olvasom