Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Tizenöt ingyentelekre pályázhatnak Makón

A makói önkormányzat tizenöt, beépítésre alkalmas építési telket ajánlott fel a városban élő fiatal házaspároknak. A házhelyekre pályázni lehet, a testület által kiválasztott tulajdonosoknak két évük lesz arra, hogy fölépítsék lakásaikat a Velnök utcai portákon.
Makón a Velnök utcai telkek közművesítése nyárra fejeződik be. Fotó: Gyenes Kálmán
A fiatal házaspárok és élettársi kapcsolatban élők számára nyújt otthonteremtési támogatást a város. A makói Gerizdes városrészben, a Velnök utcában tizenöt telket alakítottak ki, amelyekre hamarosan családi házakat építhetnek, akik eredményesen pályáznak.

– Több alkalommal is kértek hasonló támogatást a makói fiatalok, jelentős igény van egy ilyen jellegű segítségre – kommentálta a város telekprogramját Buzás Péter, Makó polgármestere. – A fiatal házaspárokkal, élettársi kapcsolatban élőkkel három fordulóban beszélgettem én és a kollégáim, így biztosak vagyunk benne, hogy sokan igénylik majd ezt az otthonteremtési lehetőséget. A telkeket egyébként a nyár közepéig a csatornán kívül minden közművel ellátja a város.

Megtudtuk, hogy azok a negyvenedik életévüket még be nem töltött párok nyújthatnak be pályázatot, akik legalább két éve rendelkeznek makói lakcímmel, és legalább egy gyermeket nevelnek, vagy épp gyermeket várnak. A kiírók nem titkolt célja, hogy képzett fiatalok jussanak az ingyenes telekhez, amelyek jelenlegi ingatlanpiaci becslés szerint egyenként négymillió forintot érnek. Ezért a minimális követelmény a pályázók számára az érettségi, vagy a szakmunkás- és mestervizsga, valamint az állandó igazolt jövedelem.

Az önkormányzat munkatársaitól megtudtuk: minden pályázó párnak legalább kétmillió forintos megtakarítással kell rendelkeznie. Előnyt élveznek azok, akik legalább három gyermeket nevelnek, és azok is, akik első lakásingatlanjukat szeretnék ily módon megszerezni. Nem maradnak ki az elbírálandók sorából azok sem, akik önkormányzati bérlakásban élnek, ha bérleti jogukról ellenérték nélkül lemondanak. A pályázatokat egyébként április 12-éig nyújthatják be az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási vita Makón

A helyi televízió és rádió által élőben közvetített nyilvános vitára hívta ki az MSZP makói… Tovább olvasom