Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Tizenötödik lett az Eb-n a makói Sebők Árpád

Makó - Élete eddigi legjobb eredményével tizenötödik lett a ljubljanai veterán atlétikai Európa-bajnokságon a hatvannégy esztendős makói futó, Sebők Árpád. Most azt tervezi, az országos bajnokságon is indul – dobogós helyre számít, pedig fiatalkorában egyáltalán nem sportolt.
Tizenötödik lett százméteres síkfutásban a ljubljanai veterán atlétikai Európa-bajnokságon a makói futó, Sebők Árpád. A hatvannégy esztendős sportolóról korábban is írtunk már, főként nemzetközi versenyeredményei kapcsán. Ez azért érdekes, mert míg a veterán atléták többsége valaha élsportoló, olimpikon volt, ő fiatalkorában egyáltalán nem sportolt. A korábban a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportján koordinátorként dolgozó férfi egyszerűen azért kezdett el futni negyvennyolc évesen, mert észrevette, hogy a hozzá hasonló korúak kezdik elveszíteni régi testtartásukat – ő pedig nem akarta ugyanezt megélni. Azóta ha esik, ha fúj, minden napot az otthoni fekpadon kezd, aztán fut és úszik szigorú edzésterv alapján.

Sebők Árpád teljesítményét éremmel jutalmazták a szlovén fővárosban, Ljubljanában Fotó: Miskolczi Róbert
Sebők Árpád teljesítményét éremmel jutalmazták a szlovén fővárosban, Ljubljanában
Fotó: Miskolczi Róbert

A mostani versenyre amúgy, amely más számokban még mindig tart, a kontinens országaiból összesen 3800-an neveztek be. A tizenötödik helyet huszonnyolc fős mezőnyben szerezte meg. Teljesítménye versenyről versenyre javul: a mostani helyezést élete eddigi legjobb eredményével érte el. Azt mondja, a fejlődést mindenekelőtt a szombathelyi veteránegyesület, a Savaria – Sebők Árpád ennek a klubnak az igazolt versenyzője – főnökének, Antoni Zsoltnak köszönheti, aki sportszakemberként hasznos technikai tanácsokkal látta el a felkészülés során. Idén már a harmadik nagy versenyen vehetett részt. Eddig két világ- és egy Európa-bajnokságon indult, és mindegyiken figyelemre méltó eredményt ért el.

Diszkoszt is vetne

Sebők Árpád azt mondja, természetesen jövőre részt vesz majd a következő, finnországi világbajnokságon és a 2010-ben esedékes nyíregyházi Európa-bajnokságon is. Úgy gondolja, ekkor a mostaninál is könnyebb dolga lesz, hiszen korosztályt vált, a 65-70 éves mezőnyben fog indulni. Sőt miután a hozzáértők szerint itthon dobogóra is esélyes, jövőre a nemzeti bajnokságban is tervezi az indulást négy futószámban, valamint a kiegészítő sportként gyakorolt diszkoszvetésben.

Olvasóink írták

 • 4. Szabó Lajosné 2008. augusztus 07. 10:35
  „Kedves Árpád!
  Gratulálok ehhez a szép eredményhez, további sok sikert kívánok!
  Üdv. Szabóné Magdi”
 • 3. Nagy Margit 2008. július 30. 19:48
  „Kedves Sebők Árpád! Gratulálok!”
 • 2. Baranyiné Jutka 2008. július 30. 18:47
  „Helló ÁRPÁD!! Gratulálok a veterán atlétikai Europa- bajnokságon elért 15- érmes helyezéshez!! Kivánok további jóegészséget, kitartást és sok örömet a sport munkádhoz!

  Üdvözöl: Baranyiné Jutka”
 • 1. triatlonos 2008. július 29. 11:03
  „Gratulálok Árpinak, mert egy céltudatos ember. A sportot munkájának tekinti, és precizen készül, amit csinál példaértékű lehet bárki számára. Talán az a szerencséje, hogy későn kezdte, és egész életében fizikailag nem terhelte túl magát. De azért a mértékre ügyelni kell, mert a sportnak is vannak életkori sajátosságai. Az eredmények túlzott hajszolása veszélyes lehet. Sok sikert Árpi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áll a Makó környéki ingatlanpiac

Makó - Akár tízszer annyit elkérnek egy ugyanakkora családi házért Makón, mint egy, a várostól 20 kilométerre lévő kistelepülésen. Tovább olvasom