Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Tízéves a makói Bartók Ifjúsági Fúvószenekar

Tízéves a makói Bartók Ifjúsági Fúvószenekar

Nevében egy azóta már megszűnt általános iskola él tovább: tízéves a makói Bartók Ifjúsági Fúvószenekar. A jubileumot nemzetközi fesztivállal szerették volna megünnepelni, ez azonban pénz hiányában elmarad.

Szabó Imre - 2007.06.15. 14:19
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Legutóbb a hétvégi húsosfazék-fesztiválon, hazai közönség előtt muzsikált ötvenkét taggal a makói Bartók Ifjúsági Fúvószenekar – óriási sikert aratva. A csapat egy évtizede alakult az azóta megszűnt Bartók Béla Általános Iskola negyedikes-ötödikes kisdiákjaiból, és a csapat nyolcvan százaléka ma is az egykori alapítókból áll – mondja az együttesről a karnagy, Deák Sándor. A zenekar eleinte helyi rendezvényeken játszott – a makói zenerajongókhoz mindmáig hűségesek, karácsonyi koncertjük például mindmáig nagyon népszerű – , mára azonban szinte egész Európát bejárták Olaszországtól Németországon át Franciaországig. Számtalan fesztiválon léptek föl, ezek sikeréről egész kötegnyi elismerő oklevél tanúskodik.

A Bartók idén nyáron szerette volna a tízesztendős jubileumot méltóképpen, egy itthoni nemzetközi fesztivállal megünnepelni. Meghívtak volna néhány együttest, amelyekkel az évek során szakmai kapcsolatot alakítottak ki – ez azonban pénz hiányában, úgy tűnik, elmarad. Külföldi szereplések nélkül azonban az idei nyár sem múlik el, a legközelebbi vendégszereplés Makó szerbiai testvérvárosában, Adán vár a társaságra.

A zenekar egyébként, mint Deák Sándortól megtudtuk, mindmáig iskolai csapat. A működéshez az intézmény költségvetésén kívül az önkormányzat pályázataira számíthat, emellett olykor maguk a tagok, illetve szüleik is a zsebükbe nyúlnak.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...