Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Tízezer jegy a Makói Muzsikára

A nézők a felejthetetlen produkciót nyújtó színészeket, ők pedig az eső ellenére is kitartó közönséget tapsolták meg a Jézus Krisztus Szupersztár vasárnapi előadásának – egyúttal a Makói Muzsika címmel megszervezett zenei hét – végén vasárnap éjjel. A fesztivál négy produkciójára összesen közel tízezer jegyet váltottak.
A Makói Muzsika záróelőadása is megérdemelten aratott sikert Fotó: Makói Városi Televízió
Makón még soha nem tartottak olyan monumentális előadást, mint amilyen a hétvégi Jézus Krisztus Szupersztár volt. A Musical Színház előadásában színpadra állított produkciót jól jellemzi, hogy a Hagymaház szabadtéri színpadát ennek az előadásnak a kedvéért alaposan ki kellett bővíteni, illetve „négyszögletesíteni" kellett; a díszleteket három kamion hozta a Maros-parti városba, a parádés szereposztású darabnak pedig volt olyan jelenete is, amikor egyszerre száznál is többen álltak a deszkákon.

A rendező, Molnár László lapunknak azt mondta: az általuk ebben a formában először 1999-ben bemutatott Webber-darab a Musical Színház jóvoltából már szinte minden nagyvárosban járt; volt, ahol ezerötszázan, de olyan hely is, ahol nyolcezren látták. A Molnár-féle Jézus Krisztus Szupersztár újdonsága abban áll, hogy nem modern. Abszolút korhű, amit a rendező azzal magyaráz, hogy a műfajt ma már nem kell meghonosítani Magyarországon, mondanivalója pedig minden aktualizálás nélkül is megállja a helyét. A darab talán legismertebb sztárja, Makrai Pál – aki Júdásként saját becslése szerint eddig kétszázhetvenszer árulta el Jézust – hasonlóképp fogalmazott: a szeretet, a jó és a rossz harca olyasmi, amin mindig érdemes elgondolkozni. Hozzátette: nagyon jónak tartja a Makói Muzsikához hasonló, színes kínálatot nyújtó fesztiválokat, feltéve persze, hogy az estek olyan színvonalasak, mint az itteniek.

A produkció végül a várakozásoknak megfelelően óriási sikert aratott – annak ellenére is, hogy nagyjából az előadás felénél szakadni kezdett az eső. A végén a nézők a felejthetetlen produkciót nyújtó színészeket, a szereplők pedig az eső ellenére is kitartó közönséget tapsolták meg – a háromezer emberből ugyanis alig néhány tucatnyit riasztott el a zord idő. A nézőtéren maradt a Budapesten élő nyugdíjas könyvelő, Petróczy Éva is, aki makói barátnőjéhez jött látogatóba. Eredetileg úgy tervezte, hétfőn érkezik, de az előadás miatt már vasárnap megérkezett. Bár ő is alaposan megázott, azt mondta, megérte részt venni a fantasztikus hangulatú, nagyszerű előadáson. Ő a fővárosban rendszeresen jár színházba, és úgy gondolja, ez bármelyik műsorral felvette a versenyt minden szempontból.

Elégedett volt a rockopera bemutatójával, de az egész fesztivállal Bálint Márta, a szervező Közművelődési Kht. igazgatója is. Mint mondta, mind a négy előadás iránt óriási volt az érdeklődés, ismét bebizonyosodott, hogy a makói közönség nyitott és hálás a színvonalas produkciókért. Biztos, hogy jövőre is lesz Makói Muzsika, méghozzá ismét a változatosság jegyében – a közönség kényelmét ráadásul egy ezerötszáz férőhelyes lelátó is szolgálja majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándékeső lapunk makói strandbuliján

Fergeteges hangulatban telt a Délvilág szombati fürdőpartyja Makón, ahol szerencsés olvasóink… Tovább olvasom