Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Több mint egymillióval tűnt el a postás Kiszomboron

Kiszombor - Információink szerint 1,2 millió forinttal tűnt el az a kiszombori postás, a huszonnyolc esztendős Kis Attila, aki ellen a rendőrség csütörtökön elfogatóparancsot adott ki. A szomszédok értetlenül állnak a történtek előtt.
Információink szerint 1,2 millió forinttal tűnt el az a kiszombori postás, a huszonnyolc esztendős Kis Attila, aki ellen a rendőrség csütörtökön elfogatóparancsot adott ki. A család és a helyi postahivatal elzárkózott a nyilvánosságtól, a szomszédok értetlenül állnak a történtek előtt.

Információink szerint – amit hivatalosan sem a posta, sem a rendőrség nem volt hajlandó megerősíteni – 1,2 millió forintot vitt magával az a kiszombori postás, Kis Attila, aki ellen tegnap sikkasztás miatt bocsátott ki elfogatóparancsot a Makói Rendőrkapitányság. Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az esettel kapcsolatban mindössze annyit mondott lapunknak: a huszonnyolc esztendős férfi szerdán reggel indult szokásos kézbesítői körútjára táskájában komoly összeggel, a pénzzel azonban a munkaidő végén nem számolt el. A férfit nagy erőkkel keresik.

A kiszombori postáról 1,2 milliót vitt el az egyik kézbesítő.
Fotó: Segesvári Csaba

Arra utaló jel, hogy a postás bűncselekmény áldozatává vált volna, a nyomozás során eddig nem merült fel. A kézbesítő zöld biciklijét egyébként szerda késő éjjel Makón, a Szegedi utcai ABC előtti kerékpártárolóban találták meg a rendőrök. Mivel a munkája miatt nem kellett átjönnie a városba, szinte biztos, hogy önszántából távozott a pénzzel, és mivel a tároló szomszédságában egy forgalmas buszmegálló van, az is elképzelhető, hogy buszra szállt és elutazott valahová.

Kis Attila
A férfi kiszombori, Mérnök utcai háza csütörtökön üres volt, senki sem nyitott nekünk ajtót; az apósával később beszéltünk – azt mondta, ne is próbálkozzunk, senki sem fog nyilatkozni nekünk a családból. Az utcában lakók közül viszont többekkel is beszéltünk, ami már csak azért is sikerült könnyen, mert sokan álltak a kapuban a postát várva. A késés érthető: a faluban a most eltűnt kollégával együtt csak három kézbesítő dolgozik. A szomszédoktól megtudtuk: Kis Attila (képünkön) és felesége alig két hete költözött az utcába, van egy kisfiuk is, akit gyakran láttak babakocsiban velük. A férfi éppen ebben a körzetben dolgozott postásként, nagyjából három hónapja – mindenki csendes, szerény embernek ismerte, a legtöbben megdöbbentek, hogy eltűnt a pénzzel.

„Mi lesz most vele? Oda a becsülete, miből fog megélni?" – kérdezte egy férfi. Egy idős asszony ugyanakkor elmondta: egyszer beszélt neki Kis Attila arról, hogy a házat hitelből vették, és hogy aggódik amiatt, miként fogja törleszteni a részleteket, mert csak huszonöt év múlva lesz az övé az ingatlan. Amúgy a munkáját rendesen végezte, nem volt rá panasz. Szerettük volna, ha ezt a helyi postahivatalban is megerősítik nekünk, az ottani vezető azonban nem volt hajlandó nyilatkozni lapunknak és a beosztottainak is megtiltotta, hogy szóba álljanak a sajtóval.

Veszélyes környék

Érdekes véletlen, hogy Kiszombornak az a fertálya, ahol Kis Attila postás lakott és dolgozott, az utóbbi időben gyakran került bűncselekmény miatt reflektorfénybe. Nemrégiben a közeli Börcsök Andor utcában egyik testvérét megsebesítette, a másikat leszúrta egy férfi. A kézbesítő otthonától néhány háznyira több mint egy évvel ezelőtt itt öntötte le benzinnel egy férfi a feleségét. Ebből szerencsére nem lett tragédia: az asszony könnyebb sérülésekkel megúszta a dolgot.

A dunántúli postásnő félmillióval lépett le

A Veszprém megyei Alsóörsről tavaly november végén tűnt el egy 44 éves postásnő a helyi nyugdíjasok 520 ezer forintos járandóságával. Az asszony két hétig Bécsben bujkált, ahol euróra váltotta át a félmillió forintot, majd hazajött. A rendőrök december 12-én egy soproni panzióban vették őrizetbe. A sikkasztással gyanúsított postásnőt a bíróság nem helyezte előzetes letartóztatásba, szabadlábon védekezhet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogatóparancs a sikkasztó kiszombori postás ellen

Kiszombor - Sikkasztás bűntettének alapos gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki a Makói Rendőrkapitányság egy kiszombori postás ellen. Tovább olvasom