Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Több mint kétszáz térfigyelő kamera ügyel a biztonságra Makón

Befejeződött az új térfigyelő kamerarendszer kiépítése Makón és környékén.
A több mint kétszáz kamerával működő rendszerrel tovább javul a dél-alföldi város és térsége közbiztonsága - közölte a település polgármestere csütörtökön.

Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) a városi rendőrkapitányságon tartott sajtótájékoztatón kifejtette: a fejlesztésre a 14 milliárdos szennyvízberuházásból különítettek el 85 millió forintot, de a rendszer nemcsak a szennyvízprojekt értékeit, hanem a környezetüket is óvja a jövőben. Ebből az összegből 59 fix kamerát szereltek fel a beruházás által érintett környékbeli településeken - Apátfalván, Földeákon, Kiszomborban, Magyarcsanádon és Maroslelén -, Makó pedig 61 új kamerát kapott a 102 kamerás rendszere mellé. Így 222 kamera figyeli mostantól a térséget, ezzel elősegítve a közbiztonság javulását. A polgármester elmondta: együttműködési megállapodást kötöttek a makói kapitánysággal, a város használatba átadta a kamerarendszert a rendőrségnek, de a fenntartással, működtetéssel kapcsolatos feladatokat továbbra is elvégzi. Cserébe a rendőrség térfigyelő központot hozott működtet.

A rendőrök folyamatosan figyelik a kamerák képeit, így azonnal reagálni tudnak, ha valahol bűncselekményt észlelnek. Hamarosan újabb 9 kamera érkezik Makóra, amelyeket szintén pályázatból vásárolnak - tette hozzá Farkas Éva Erzsébet. Ortutay Miklós, a Makó és Térsége Szennyvíz-csatornázási Társulás projektmenedzsere elmondta: az egyik új szennyvízátemelő központot tavaly megrongálták, és értékes eszközöket vittek el onnan, így a projekt tartalékából egy részt az értékvédelem kiépítésére fordítottak. Egy-egy objektumot - és ezzel a környezetét is - három-négy kamera véd.

Palicz András rendőrkapitány a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a kamerarendszerrel szinte az egész belvárost látják, és a bűnügyileg fertőzöttebb külső területek nagy részét is figyelhetik. A később érkezők kamerákat azokra a részekre helyezik majd ki - mondta. Az eddigi rendszer is jól működött, jelentősen csökkent a bűncselekmények száma Makón: 2010-ben mintegy két és félezer regisztrált bűncselekmény történt, tavaly pedig már csak ezer körüli esetet kellett feldolgozniuk- tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életerős felnőttekre is lecsaphat a tüdőgyulladás

Ambrózfalván kétoldali tüdőgyulladásban halt meg egy tízgyermekes családapa. Székkutason pedig néhány hét alatt mintegy hatvanan estek át a betegségen. Tovább olvasom