Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Több mint száz pályázó a makói Pulitzer-díjra

Makó - Idén harmadszor adják át a Pulitzer Szülővárosa díjat, amelyet a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és Makó önkormányzata alapított pályakezdő újságírók elismerésére. Ezúttal több mint 100 pályamunka érkezett a lapunkban is közzétett felhívásra.
A modern újságírás megalapítójának, a makói születésű Joseph Pulitzernek nemcsak az újságírói szakma legmagasabb elismeréseként számon tartott Pulitzer-díj őrzi emlékét, de az a fiatal hazai újságírók elismerésére létrehozott kitüntetés is, amelyet a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és Makó önkormányzata alapított közösen. A Pulitzer Szülővárosa díjat idén október 29-én harmadszor fogják átadni.

A nyáron lapunkban is közzétett felhívásra ezúttal több mint 60-an jelentkeztek, a beküldött pályamunkák száma meghaladta a 100-at. Két kategóriában – 18 év alattiban, illetve 18 és 25 év közöttiben – lehetett nevezni, a beérkezett anyagokat pedig a Pulitzer József Emlékbizottság bírálta el Baló György elnökletével. A grémium tagja volt még Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke, Csillag András Pulitzer-kutató és lapunk főszerkesztője, Szetey András is.

október 29-én ünneplik a fiatal újságírókat a Hagymavárosban
Október 29-én ünneplik a fiatal újságírókat a Hagymavárosban.
Fotó: DM/DV

A két első helyezett 500-500 ezer forintos pénzjutalmat, valamint a makói születésű sajtócézárról készült szobrocskát kap – ez Kiss Jenő makói szobrászművész alkotása. Az ünnepélyes díjkiosztót október 29-én, délután 3 órától a Korona dísztermében rendezik meg Makón. A vendégeket Buzás Péter polgármester, országgyűlési képviselő, Mandur László, az Országgyűlés alelnöke és Arató Gergely államtitkár köszönti.

A díjátadó előtt rangos szakmai konferenciát is rendeznek, amelyen előadást tart Süveges Gergő, az MTV műsorvezetője, Aczél Endre, a Népszabadság és a 168 Óra külpolitikai újságírója, Szántó Dávid sportriporter és a „Pimasz úrként" ismert oknyomozó riporter, Papp Gergő.

Olvasóink írták

 • 5. Csecs 2009. október 28. 14:44
  „Pulitzer, a bulvársajtó atyja. Hatásvadász cikkeivel úgy irányította a közhangulatot, ahogy jónak látta. A tudósítás helyét átvette a hangulat- és hisztériakeltés. Elindította azt az utat, hogy a média hatalma által háborúba kergetnek országokat, "kicsinálnak" embereket, megbélyegeznek, befeketítenek... A Délmagyar is ezt az utat követi, csak "közszolgálatinak" álcázza magát.”
 • 4. kt 2009. október 23. 19:34
  „El vagy kcsit tévedve több pontban is.”
 • 3. magdi1970 2009. október 23. 08:29
  „Esetleg kaphatna magyarok=besenyő=romavagyok=kt bár ő már túlkoros ehez,és ha jól tudom már van neki egy!”
 • 2. kt 2009. október 22. 19:51
  „Te például biztos nem, ilyen helyesírással.
  De más talán igen, miért is ne?”
 • 1. SzaboImkác 2009. október 22. 08:01
  „Ki lenne itt Makón aki meg érdemelne egy Pulitzer-díjat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három kérdés

3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamilyen okból az érdeklődés középpontjába kerültek, illetve akik válaszolni hivatottak aktuális kérdésekre. Tovább olvasom