Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Több mint tízezren szórakoztak a Báló ligetben

A Báló ligetben rendezték meg az idei szezon első sörfesztiválját Makón. A szervezők szerint a változatos programra több mint tízezren voltak kíváncsiak a három nap alatt.
Barátok közt a makói sörfesztiválon. Fotó: Szabó Imre
Ossian, Lagzi Lajcsi, Kozmix, Balázs Fecó – csak néhány név a hétvégi Arany Ászok sörfesztivál fellépőinek rangos névsorából, bizonyságául annak, hogy a szervezők csakugyan változatos programot állítottak össze a három napra. A heavy metal persze nem együtt dübörgött a sramlizenével: a péntek főként a kemény rockot kedvelőké volt, a szombat a mulatós és a diszkózene rajongóit szórakoztatta, míg a vasárnap leginkább a nosztalgia jegyében telt el. Sokan családostól, baráti társasággal érkeztek a Báló ligetbe, ahol végignézték a kirakodóvásárt és a mutatványosokat is.

Úgy tűnt, minden korosztály jól érezte magát a fesztiválon. Az egyetemista Major Zsuzsanna például azért jött el, hogy rég nem látott ismerősökkel találkozzon; egyébként szüleivel és húgával együtt látogatott ki a sörünnepre. Zsuzsa a Junkies, az Ossian és a Deák Bill Blues Band fellépését várta a leginkább. Azt sajnálta csupán, hogy sokan azért nem jönnek el, mert azt hiszik, egy ilyen rendezvényen sok a részeg – holott erről szó sincs. Sebő Mónika varrónő viszont a tánczene kedvéért látogatott ki a Báló ligetbe. Szerinte volt már jobb és rosszabb sörfesztivál is Makón, a programokra azonban senkinek sem lehet panasza. Mónika édesanyjával és hatéves kisfiával látogatott ki a fesztiválra, jóllehet nem is szereti a sört – a jó hangulatot viszont igen.

Elégedett volt a tizennegyedik Arany Ászok sörfesztivállal a szervező Pino Produkciós Iroda vezetője, Németh Tibor is, aki szerint a három nap alatt több mint tízezren látogattak ki a Báló ligetbe. Elmondta, hogy a szervezést már januárban elkezdték. Kisebb várost építettek fel a ligetben, hiszen csak padokból százötvenet telepítettek. Így egyszerre ezerötszáz ember foglalhatott helyet.

A fesztivál továbbutazik Makóról, hiszen a Báló ligeti sörünnep csupán egyik helyszíne volt a huszonöt állomásból álló országos turnénak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frank Sándor úri vendéglője

Százötven évvel ezelőtti pompájában állították helyre Kiszombor központjában az utóbbi évtizedekben… Tovább olvasom