Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Tojásfa a főtéren

Makó - Igazi kuriózummal, a város főterén fölállított tojásfával készül a húsvéti ünnepre Makó – hasonlót még sehol nem állítottak fel az országban.
Érdekessége, hogy fémből és fából készült, és valódi tojást formáz – mesélte a több mint három méter magas alkotás ötletgazdája, Karsai Ildikó grafikusművész. Ezzel a feltámadás, az újjászületés gondolatát szeretné a városközpontban járó emberek eszébe juttatni, egyúttal az ősi életfamotívumra utalni. A hatalmas tojást, mintha csak egy kiskert közepén állna, léckerítés fogja körbe tizenkét kisbáránnyal. Éjszaka is érdemes lesz megnézni, mert ki fogják világítani. A tervek szerint ezentúl minden évben felállítják majd húsvét előtt.

A tervek szerint ezentúl minden évben felállítják majd húsvét előtt a makói tojásfát. A szerző felvétele
A tervek szerint ezentúl minden évben felállítják majd húsvét előtt a makói tojásfát.
A szerző felvétele

A város főterén felállított tojásfa összesen közel száz ember keze munkáját dicséri: mesteremberek dolgoztak rajta, a ráaggatott dísztojásokat és a bárányokat helyi kisdiákok készítették. A húsvéti hagyományok megidézésére egyébként szombaton délelőtt is lesz módjuk azoknak, akik kilátogatnak a főtéri szökőkúthoz, hiszen a gyerekeket állatsimogató, tojásvadászat és tavaszváró népi ügyességi játékok várják a Maros táncegyüttes közreműködésével, délután 1-től pedig táncos bemutatókat és táncházat tartanak a Maros táncegyüttes csoportjaival és a Rozsdamaró zenekarral.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A forgalmazó szerint nem minősül kábítószernek a makói "szobaillatosító"

A forgalmazó azzal kezdte, tudja, hogy amit árult, csak kevesen használták szobaillatosítónak, de nem tartalmaznak olyan hatóanyagot, mely kábítószernek vagy pszichoaktív anyagnak minősülne. Tovább olvasom