Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Tolvajok körében is kelendő a makói hungarikum

Makó - Fokhagyma-tolvajokra csaptak le a makói rendőrök.
Fokhagyma-tolvajok kerültek rendőrkézre az elmúlt napon Makón. A gyanú szerint ugyanis az elmúlt két hónapban többek között összesen mintegy 80 mázsát loptak el a makói hungarikumból.

Ősz óta a városban több termelőtől is mázsaszámra tűntek el a termények, melyeket többnyire nem őrzött helyeken tároltak, így az elkövetők az éj leple alatt általában az ajtót befeszítve jutottak be a tárolóhelyekre és vitték magukkal nagy mennyiségben a fokhagymát. Volt olyan hely, ahonnan 30 mázsa terménnyel távoztak.

Persze nem csupán fokhagyma szerepelt a tolvajok listáján: többek között utánfutók, szerszámok, kerékpár, gázpalack eltulajdonítása is a számlájukra írható.

A Makói Rendőrkapitányság éppen ezért az utóbbi időben kiemelt figyelmet fordított a további lopások megfékezésére, az elkövetők személyének megállapítására, melynek köszönhetően a keddi napon sikerült elfogni és eljárás alá vonni 6 makói férfit (közülük az egyik orgazda), akik a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatóak.

Tetteikkel összesen közel 5 millió Ft kárt okoztak. A náluk megtartott házkutatások során az ellopott fokhagyma nem került elő, azokat valószínűleg időközben értékesítették, viszont megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított utánfutót, szerszámokat, gázpalackot.

A hat gyanúsított közül hármat – akik a tényleges lopásokkal gyanúsíthatóak, - a rendőrség őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra. Ketten közülük 23 évesek, míg a harmadik csupán 18 esztendős. Bár mindhárman büntetlen előéletűek, velük szemben több büntetőeljárás is folyamatban van a rendőrségen és a bíróságon is, vagyon elleni bűncselekmények miatt. Az orgazda, valamint azok, akik a lopásokat elősegítették, szabadlábon védekeznek.

Az ügyben az eljárás folyamatban van. Nem kizárt, hogy további személyek is kapcsolatba hozhatóak e bűncselekmény-sorozattal, az ő személyük megállapítása és szerepük tisztázása folyamatban van.

Olvasóink írták

 • 14. CIKIJuanes 2009. december 18. 15:19
  „Waze így karácsony táján nehogy szerencsétlen" jóérzésű cigány polgároknak" a lelkivilágába gázoljunk,hol a baráti szeretett!:)Én például feltételezni nem tudom hogy ők lettek volna,hová gondoltok barátaim!”
 • 13. SztrogofMihály 2009. december 18. 14:57
  „maros50 ezen jót derültem jóérzésű cigány polgároknak:)Hát a megérzésükkel semmi baj tudják mit honnan kell elhozni!”
 • 12. xxx666 2009. december 18. 14:45
  „maros50 azért mert azok voltak,tuti infó rendőrségi!”
 • 11. maros50 2009. december 18. 13:58
  „Kedves Cigányozók!
  Miből gondoljátok,hogy cigányok voltak az elkövetők,mert tudniillik a cikkből nem derül ki.A feltételezésetekkel
  ártotok a jóérzésű cigány és nem cigány polgároknak.Ja egyébként jó parodisták lennétek,tehetségesek vagytok..”
 • 10. SztrogofMihály 2009. december 18. 12:40
  „Drága testvíreim ezúton rágádnám meg a szót,eredmínyekben,Cueser biciklikben,színesfémben,hagymában ,és míndénben ami mozdíthátó bódóg új ívet kívánok níktök!”
 • 9. lacipapa68 2009. december 18. 02:02
  „A megkárosított gazdák felháborodásával maximálisan egyetértek.Ők dolgoztak,más meg arat.Könyves Kálmán kellene ide:aki először lop,annak levágják a jobb kezét.Aki másodszor lop,annak - ha emlékezetem nem csal - halál.Viszont a kommenteken jókat kuncogok.Ki mondja,hogy a magyarnak nincs humorérzéke?”
 • 8. Racoon 2009. december 17. 20:27
  „Ha az első hozzászólásból moderálták a "cigányok" szót, akkor kérem moderálni a negyedik hozzászólásból a "mágyárok" szót is!!!!!!!!!!
  Nem értem a cigány szót miért kell egyébként moderálni, a magyar nyelvben erre a népcsoportra ezt a szót használjuk, tehát ez így helyes. Viszont a 4. nyilván valóan kisebbségi hozzászóló "mágyárok" szava a magyar helyesírás szabályai alapján sem megfelelő, ilyen módon történő használata gyűlöletkeltésre alkalmas, elbizonytalanítja az olvasót a helyesírás szabályait illetően is! Amennyiben a moderálás elmarad, az ombudsmanhoz fogok fordulni az ügy kivizsgálása érdekében!”
 • 7. SztrogofMihály 2009. december 17. 16:00
  „Na mi ván magyarok csak mi vágyunk a királyok,míg hozzá sé mertök szóni a cikkhöz,na de jön Orbán testvír és lesz nekünk kánaán,néktök meg lehet mönni robotolni!:)”
 • 6. magdi1970 2009. december 17. 06:09
  „Hát azért "magyarok" fórumozó igazán megvédhetné őket!:)”
 • 5. ja 2009. december 17. 05:47
  „Hol vannak a fotók???csak azért,hogy mindenki megismerje őket,ez sem egy rossz ötlet.”
 • 4. SztrogofMihály 2009. december 17. 05:18
  „Hát de kedves testvíreim,nékünk is élni kő valamiből,meg az a csúnya Magyar méjt dolgozik menjen el ő is segíjre,oszt né a szájját jártassa ha eltűnik valamije,mi romák nem lopunk csak szociálisan átcsoportosítunk,na meg dodó jól írta nyákunkon a kárácsony,csak venni kell valamit a pujáknak he,dikmán nagyon rasszisták vagytok ti mágyárok!”
 • 3. dodó 2009. december 16. 20:37
  „Nyákámon á kárácson, á segílyke meg mán á gípbe ván...”
 • 2. dark79 2009. december 16. 18:03
  „A romák megint "dolgoztak",hozzák vissza a halálbüntetést mert a börtönben is csak mi tartjuk el öket!!!”
 • 1. SzaboImkác 2009. december 16. 15:28
  „A cikkből kimaradt hogy <moderálva> voltak,Winner Bécsből!:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a per a 43-as károk miatt

Közérdekű pert indít a makói 43-as Egyesület 200 károsult nevében, akiknek a főútvonal mellett álló háza a megnövekedett forgalom miatt ment tönkre. Tovább olvasom