Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Török befektetők válaszára várnak Makón

Makó - A szombaton kezdődő Makó Expóra az elmúlt években tapasztaltnál kevesebb külföldi delegáció, csupán németek és románok jelezték részvételüket. A Maros menti vállalkozók korábban ígéretes török kapcsolata megszakadt.
A Maros menti vállalkozók korábban ígéretes török kapcsolata megszakadt, de megtudtuk: a várossal nem zárultak le a tárgyalások, atcai befektetők 1,4 hektárt vennének az ipari parkban.

Makó Centrum a németországi Löbauban, szakképzési csereprogram és közös kazánépítési projekt – az utóbbi évek makói expóinak egyenlege, már ami a külföldi kapcsolatok hasznosulását illeti. Tóth István, a szombaton kezdődő Makó Expót szervező Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke az összefoglaláson túl rámutatott: idén csak német és román üzleti partnerek jelezték a részvételüket, míg korábban több náció is képviseltette magát – köztük törökök, a makói testvérváros, Atca küldöttei, akik idén nem válaszoltak a szövetség megkeresésére.

– Tavaly nagy reményeket fűztünk a kialakuló török kapcsolathoz, úgy volt, hogy számos mezőgazdasági terméket szívesen exportálnának tőlünk. Vállalkozóink össze is állítottak egy ajánlatot, de azóta nem érkezett reakció. A külföldiek kiállításai azonban nagy szerepet kapnak: a löbauiak önálló standdal, a román cég pedig kertészeti bemutatóval készül az idén. A korábbi találkozásaink eredményeképp úgy tűnik, a németekkel közös tervünk néhány hónapon belül meg is valósulhat, hiszen a Váll-Ker Kft. és az egyik löbaui cég együtt fejleszt egy növényi aprítékot hasznosító kazánt – mondta Tóth István.

Az atcai befektetők és a város tárgyalásai nem zárultak le – tudtuk meg Marosvári Attila alpolgármestertől. Makó képviselő-testülete döntött arról: engedélyezik török vállalkozóknak, hogy egy húsipari feldolgozóüzem telepítéséhez 1,4 hektárnyi területet vásároljanak az ipari parkban. Megtudtuk: a tárgyalások még folyamatban vannak, és az ajánlattevők még nem írták alá a szerződést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármester és boszorkány

Makó - Tizenöt éves, de a kemény rockzenét szereti. Amúgy hippinek vallja magát, és kedvenc filmje a Hair – ő az új makói diákpolgármester, Juhász Julianna. Tovább olvasom