Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Tóth Jonathan: A szívem egy része Makóé

Makó - A Hagymatikum előtti Zenepavilonban a musical és az operett világába kalauzolta el a közönséget vasárnap este Tóth Jonathan és Szemerédi Bernadett. A koncert után sokan gratuláltak a makói származású fiatal énekesnek, akivel karrierről, tervekről, múltról és jövőről beszélgettünk.

- Talán sokan nem is tudnak makói kötődésedről, pedig itt alapoztad meg zenei pályafutásodat. Hogy is volt ez?

- A Bartók Béla Zeneiskolában végeztem általános iskolai tanulmányaimat, ének szakosként, ezután kerültem Szegedre. Igaz, nem nyolc, hanem csak négy évet töltöttem a Bartókban, de nagyon-nagyon a szívemhez nőtt Makó, ahol rengeteg barátra tettem szert. A koncert alkalmából is sok ismerős jelezte, hogy eljön, ami nagy öröm számomra, hiszen a szívem egy része Makóé.

- A város mégiscsak egyfajta bölcsőd volt. Milyen érzésekkel jössz haza koncertezni?

Tóth Jonathan . A szerző felvételei
Tóth Jonathan . A szerző felvételei

- Nagy megtiszteltetés volt a Hagymaház részéről való megkeresés. Makóra visszajönni, és a régi ismerősöknek énekelni mindig nagy öröm számomra. Valóban más a légkör itt Makón, és más itt énekelni, mint máshol az országban-világban. Egyébként nem ez volt az első alkalom, hogy itt léptem fel, láthattak már Pedagógusnapon és Szalagavatón is.

- Milyen művekkel készültél, készültetek ma estére?

- A legismertebb zenei darabokat hoztuk el a makóiaknak. Andrea Bocelli-, Demjén Ferenc-dalok hangzottak el, de énekeltünk a Csárdáskirálynőből és a Mágnás Miskából is. A musical vizeire is eleveztünk: ebben a műfajban a hozzám oly közel álló Jekyll és Hyde-ot és a Rómeó és Júliát emelném ki.

- Nem egyedül jöttél, egy bájos színésznő, Szemerédi Bernadett kísért el. A műsor közben látszódott, nagy az összhang köztetek, de honnan az ismeretség?

Szemerédi Bernadett és Tóth Jonathan és
Szemerédi Bernadett és Tóth Jonathan

- Mindketten ugyanabban az iskolában jártunk magánének órákra Szegeden, sőt közös tanárunk is volt. Az évek alatt egyre jobban megismertük egymást, majd a munkakapcsolatból szoros barátság vált. Nem ez volt az első közös fellépésünk, már régóta éneklünk duetteket.

- A musical műfaját tartod leginkább a magadénak, de most operett slágereket is hallhattunk tőled. Van még más stílus is a tarsolyodban?

- Őszintén szólva, nagy kedvelője vagyok az operetteknek, szeretem a táncos-komikus dalokat. Most éppen egy country balladán dolgozom: ez egy teljesen új stílus, még Magyarországon sem énekelt más ebben a műfajban. Nemrégiben pedig egy DJ kért fel, hogy énekeljek el egy disco-slágert. Úgy gondolom, sok műfaj közel áll hozzám, csak az a lényeg, hogy a szívem benne legyen.

- Milyen produkcióban veszel részt jelenleg, hogyan telnek a hétköznapok?

Átéléssel
Átéléssel
- Mostanában rengeteg fellépésem volt: hétvégén Ásotthalmon és itt, Makón jártam, augusztus huszadikán pedig Szegeden énekelek majd. Jövő héten a fővárosi Magyar Színházban játszom a Vámpírok Bálja című musicalben, miközben az új dalomon dolgozunk, szeptember elején pedig külföldre költözöm.

- Merthogy ösztöndíjat nyertél az egyetemen...

- Igen, ugyanis a Szegedi Tudományegyetem olasz szakos hallgatója vagyok, ahol egy féléves ösztöndíjat nyertem, így utazhatok a szicíliai Palermóba.

- Az egyetemen is helyt állni és a művészvilágban is elöljárónak lenni bizony nem lehet könnyű dolog. Mennyire nehéz a kettőt összeegyeztetni?

- Nagyon nehéz, de szerencsére a tanáraim maximálisan segítőkészek. Tudják, hogy nekem az ének az első, ezért támogatnak is benne. Az olasz nyelvet és az éneket amúgy is össze lehet kötni: imádom az olasz dalokat, ma este is énekeltem néhányat.

- A sikerért már rengeteget tettél; az egyik tehetségkutató műsorban, az X-faktorban is megmutattad magad. Hova helyezed azt az életedben, hiszen hatalmas elismerés volt, amikor a zsűri állva tapsolt neked.

Az Eurovízióra készül
Az Eurovízióra készül
- Nagyon nehéz erről beszélni; az egyik szemem sír, a másik nevet. Igaz, a múltat le kell zárni, de még a mai napig is sokszor eszembe jut, annál is inkább, mert az emberek emlegetik. Nagyon emlékezetes volt, de rádöbbentem, ha valaki valóban kitartó és tehetséges, valamint vannak mecénásai, és támogatja őt a családja és a baráti köre, akkor lehet érvényesülni tehetségkutatók nélkül is.

- Beszéltünk már múltról és jelenről, mesélj a jövőbeli terveidről!

- Szeged városa minden évben meghirdet egy alkotópályázatot, ezt nemrégiben sikerült megnyernem. Ebből az összegből finanszírozom az új dalomat, amit Johnny K. Palmer írt. A szerző olyan hírességekkel dolgozott már együtt, mint Caramel, Wolf Kati, ByeAlex. A country dal lírikus és dinamikus jegyeket is tartogat magában, így bízom abban, a közönség tetszését is elnyeri majd a közös produkciónk, ugyanis nem titok, hogy a jövő évi Eurovízióra készülök ezzel a számmal.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Faszobrokat készít a makói rajztanár

Molnárné Bárdi Andrea faragás közben a művészet és a természet adta szépségeket is megtalálja. Tovább olvasom