Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Tovább keresik a makói bombariadó okozóját

Makó - A makói telefonálót még nem sikerült elfogni, de a rendőrök nem adták fel: tovább keresik a középkorú férfit, aki robbantással fenyegette meg augusztus 9-én este a Hagymaházat. A nyomravezető 100 ezer forintot kap.
Folyik a nyomozás: hivatalosan ennyit árult el az augusztus 9-i makói bombariadó kapcsán a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Tuczakov Szilvána. Azt – az esetleges tanú védelmében – szintén titokban tartják, hogy a kapitányság kifizette-e már valakinek a 100 ezer forintos nyomravezetői díjat, amelyet Lukács János rendőr-főkapitány tűzött ki az eset után. A nyomozók továbbra is várják azok jelentkezését, akik az eset körülményeiről vagy a tettesről tudnak valamit. Jelentkezni lehet személyesen a Makói Rendőrkapitányságon, vagy a 62/511-260-as számon, a 107-en, a 112-n.

Nem hivatalosan viszont lehet tudni, hogy a rendőrök tényleg minden követ megmozgatnak az ügyben. Elsősorban nem azért, mert az ismeretlen telefonáló aznap elrontotta 23 kollégájuk estjét, hanem azért, mert szeretnék megakadályozni, hogy az újfajta bűncselekményből – a közveszéllyel való fenyegetésből – divat legyen. Makón ilyesmi korábban többször előfordult, képviselő-testületi ülés is szakadt már félbe fenyegető telefon miatt.

Mint ismert, augusztus 9-én este a Makói Muzsika egyik rendezvénye kezdődött volna 9-kor. A középkorú férfi bejelentése miatt 3000 embert és az előadóművészeket haza kellett küldeni. Az előadást másnap tartották meg, ekkor már zavartalanul.

A Hagymaház azóta sem kapott ilyen telefont.

– Semmi jel nem utalt arra, hogy az augusztus 20-i ünnepséget vagy a két estét bárki is meg akarta volna zavarni, szerencsére – mondta Bálint Márta igazgató. – Azért az az eset nem múlt el következmény nélkül. Eleve készen kellett állni arra, hogy gyorsan kiürítsük a rendezvény helyszínét. De azóta olyan intézkedéseket vezettünk be, amelyek lehetővé teszik, hogy a leggyorsabban reagáljunk erre a veszélyre is, és ebben a rendőrség sokat segít nekünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis és hamisított okmányok Kiszombornál és Nagylaknál

Kiszombor, Nagylak - Két hamis és egy hamisított okmányt fedtek fel a határrendészek vasárnap… Tovább olvasom