Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Tovább korlátozzák Makó forgalmát

Az év elején tovább szigorítják a forgalmi rendet Makón, több szakaszon is 30-ra csökken a megengedett sebesség. A Ráday utcában pedig súlykorlátozást vezetnek be.
Lakossági jelzésre és a hivatalos felmérések eredményeként jelentősen változik több makói utca forgalmi rendje idén. Műhelyi István, a városüzemelési csoport vezetője elmondta: több szakaszon is túl gyorsan hajtanak át az autósok, és akad olyan utca, amely bár lakóövezetben van, mégis számos teherautó útvonala. A Ráday utcába gyakran azért hajtanak be a több tíztonnás szerelvényekkel a Makót már jól ismerő sofőrök, mert így levághatják a 43-as út egy jókora szakaszát. Az a furcsa helyzet áll elő ugyanis, hogy a főút városi szakaszának egészén 40 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben, és a tranzitforgalom miatt igen gyakoriak itt a rendőri ellenőrzések, míg a lakóházak között húzódó, belső utcán „bátrabban" hajtanak át a sofőrök.

– Azt javasoltuk, hogy amint lehet, 5 tonnában korlátozzuk a Ráday utcába behajtó járművek tömegét, így ugyanis a lakosság igényeit szolgáló kisteherautók még bejöhetnek, ám szigorú bírság vár az áthajtani szándékozó kamionosokra. Emellett 30 kilométeresre korlátozzuk a sebességet, csakúgy, mint a Bolygó és a Wekerle utcában. A javaslatot a képviselő-testület elfogadta – fogalmazott Műhelyi István, aki még kiemelte: legvalószínűbb, hogy az új táblákat és útburkolati jeleket március és április között helyezik ki.

Ehhez kapcsolódik még, hogy egyirányúsították a Fecske utcát a Tulipán utca felől érkezők számára. Itt tavaly több fekvőrendőrt is kihelyeztek, ám megtudtuk: sokan kikerülik az akadályt, és nagy sebességgel hajtanak tovább. Feloldották viszont a Szép utca és a Széchenyi tér Kígyó gyógyszertár melletti torkolatának egyirányúsítását, így itt már a fürdő felől is át lehet hajtani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba borult az IFA

Senki nem sérült meg abban a balesetben, ami tegnap délután fél 1-kor történt Ferencszállás… Tovább olvasom