Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Továbbtanulási program indult a makói gimnáziumban

Makó - Tanulj Tovább! címmel indult továbbtanulást erősítő projekt a Makói József Attila Gimnáziumban. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által nyert 28 millió forintos támogatásból huszonöt hátrányos helyzetű gyermek képességeit, tanulási motivációjukat erősítik, míg az is a cél, hogy segítsék a gyerekek felsőoktatásban való részvételüket.
Nemrégiben indult az a továbbtanulást segítő projekt a Makói József Attila Gimnáziumban, mely a hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztését, segítését tűzte ki célul. A tervek közt szerepel az is, hogy erősítsék a gyerekek tanulási motivációját, fejlesszék alapkészségeiket, segítsék a felsőfokú oktatásban való részvételüket. - A kilenc-tizenkettedik évfolyamok hátrányos helyzetű tanulóit karoltuk fel, akiknek lehetőségük nyílt egy olyan átfogó, több területre kiterjedő programban részt venni, amely felkészíti őket a felsőoktatásban való továbbtanulásra, a későbbi munkaerő-piaci helytállásra – mondja Martinuszné Korom Gabriella, igazgatóhelyettes.

A szerző felvétele
A szerző felvétele

Az intézményben komoly munka folyik annak érdekében, hogy a gyerekek képességeiket kibontakoztassák, leküzdjék hátrányukat, magabiztosan tervezzék és valósítsák meg jövőképüket. A másféléves projekt alatt érettségi-előkészítőn, közösségépítő programokon, kirándulásokon, valamint pályaválasztást elősegítő foglalkozásokon vehetnek részt a diákok. A program része az is, hogy az egyes makói munkahelyek, gyárak mindennapjaiba pillantanak majd be, ezzel is motiválva a tanulókat a továbbtanulásra. A huszonöt hátrányos helyzetű diákkal öt mentortanár foglalkozik folyamatosan, de a szülőkkel való együttműködés is a részét képezi a fejlesztésnek.

Nemcsak a diákok, hanem az őket oktató pedagógusok is tanulnak, képzik magukat. A pedagógusok továbbképzéseken keresztül olyan mérési eszközrendszerre, kapcsolatrendszerre tesznek szert, melynek segítségével hosszú távon tudják végezni a hátrányos helyzetű tanulókkal megkezdett mentori tevékenységüket. A 2015 januárjáig tartó projektben közel 28 millió forint értékben nyílik lehetőség eszközök és szoftverek beszerzésére.

Az igazgatóhelyettes reméli, a befektetett munka megtérül, és diákjaik magabiztosan néznek a jövő elé, valamint a számukra megfelelő felsőoktatási intézményt válasszák majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagylaki elkerülő

Elkerülő út épül 3,5-4 milliárd forintból Nagylaknál, amely az M43-as autópályát a régi határátkelőhellyel összekapcsolva. Tovább olvasom