Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Trükkös tolvajok Makón

Makó - Hétszázezer forintot lopott össze eddig trükkös módszerrel két nő idős emberektől Makón. A rendőrség nagy erőkkel keresi a tetteseket, az érintetteket pedig arra kérik, legyenek óvatosabbak.
A temetésre félretett pénzt lopta el trükkös módszerrel a minap egy nyolcvanas éveiben járó, Honvéd városrészben lakó házaspártól az a két nő, akik az elmúlt hetekben, hónapokban öt hasonló bűncselekményt követtek el – mindig idős, gyanútlan emberek kárára. Ez utóbbi volt a legnagyobb értékű, 300 ezer forintos lopás, összesen egyébként több mint 700 ezer forintot zsákmányoltak. A most kifosztott házaspár azóta fél, ezért is kérték, hogy pontos címüket és nevüket ne írjuk le. A házaspár férfitagja, Imre bácsi azonban készségesen elmesélte, mi történt.

– Először egy megnyerő külsejű, elegáns, a ruháján valamilyen céges emblémát viselő hölgy csengetett be hozzánk azzal, hogy az áramszolgáltatótól jött, és meg kell néznie a villanyórát – mesélte. Miután beengedte és megmutatta a mérőműszert, a határozott fellépésű, udvarias asszony azt mondta Imre bácsinak, hogy túlfizetésben vannak, visszajár nekik 4500 forint, de csak húszezrese van. Az idős férfi hátrament a kamrába, mert ott tartotta a nyugdíját és a félretett pénzét. Még akkor sem fogott gyanút, amikor észrevette, hogy a nő követte, mint utóbb kiderült, azért, hogy kifigyelje, hol a pénz rejtekhelye. Mire Imre bácsi előjött, a nő már azt mondta, közben betelefonált a központba, és jóváírják a túlfizetést – csakhogy ekkor csengetett még valaki. A másik nő a kapuban az iránt érdeklődött, tudnak-e a környéken eladó házat. És amíg vele beszélt, a másik hölgy kereket oldott – mint kiderült, a pénzzel együtt, mert azt a pár percet arra használta ki, hogy belopózzon a kamrába. – Nem gondoltam semmi rosszra. A hölgy határozott fellépésű, udvarias volt – mondta Imre bácsi.

A tolvaj Imre bácsi villanyóráját akarta mégnézni – de ez is csak a trükk része volt. Fotó: DV
A tolvaj Imre bácsi villanyóráját akarta mégnézni – de ez
is csak a trükk része volt. Fotó: DV

Az ügyön dolgozó nyomozó, Szappanos Róbert alosztályvezető elmondta: bár a páros időről időre változtat módszerén, az eset tipikus. A lényeg az, hogy a páros egyik tagja valamilyen ürüggyel bemegy a házba, kifigyeli, hol tartják az ott lakók a pénzt, aztán mobiltelefonon jelez a társának, aki ugyancsak becsenget, és amíg ezzel ő eltereli az idősek figyelmét, kereket tud oldani a pénzzel. A rendőr az eset kapcsán főként az idős, egyedülálló emberek figyelmét hívta fel arra, hogy legyenek óvatosabbak. Azt tanácsolja, hogy idegeneket, még ha arra is hivatkoznak, hogy hivatalos ügyben jöttek, csak akkor engedjenek be, ha előbb megfelelő módon – fényképes igazolvánnyal, megbízólevéllel – igazolták magukat. Ha erre nem hajlandók, ne engedjék be őket, hanem hívják a rendőrséget. A nyomozás során egyébként kiderült, hogy több bizalmatlan idős bezárta a kaput a trükkös tolvajok előtt.

Imre bácsi és felesége mindenesetre most már óvatosabb, még furkóst és vasvillát is tartanak a lakásban. A pénznek azonban minden bizonnyal búcsút mondhatnak. Ottjártunkkor éppen a számláikat szedték össze, hétfőn ugyanis Szegedre utaznak segítséget kérni az áldozatsegítő irodától, hogy ne maradjanak pénz nélkül a következő nyugdíjig.

Akiket keresnek

A bűncselekményekkel két fiatal nőt gyanúsít a rendőrség. Egyikük 160-165 centi magas, vékony testalkatú, fehér bőrű, 25-30 év körüli, vállig érő szőke vagy világosbarna haja van. A másik 170-175 centi magas, vékony testalkatú, hosszú, enyhén göndörített hajú, kreol bőrű fiatal nő. Aki tud valamit a két nőről, keresse személyesen a rendőrséget, vagy hívja telefonon a 62/511-260-as számot, a 107-et, a 112-t, vagy a Telefontanú 06-80/555-111-es számát.

Olvasóink írták

 • 6. nonono 2008. július 15. 03:37
  „Meg Róka" nevezetű is egy piszkos tolvaly,éjjel lop nappal casino,senkinek nem tünik fel a SEGÍLYBŐL tengödő milliomos"nak miből telik,más -más eutüra..más tudja Re arendőrnek nem tünik fel..mert már azt látták,mikor lopni volt vele!!!!
  Ja meg kiengedik mert mond egy nagyobb balhét(spicli)és ennyi.KG SZÁMRA ÁRULJÁK AZ ARANYAT!”
 • 5. huha 2008. július 13. 16:00
  „A Faragó család is egy tolvaj banda tudják a zsaruk is és évek óta szabadon vannak!!!!!”
 • 4. Janika01 2008. július 12. 22:08
  „Ez a nagyokos rendőr milyen okos tud lenni utólag. Egyébként meg szart sem ér a munkája. Egyet sem kapnak el,csak akiket tálcán szállitanak nekik.”
 • 3. jajaja 2008. július 12. 17:42
  „Akitől tartania kell, az meg már úgyis tudja kicsoda, meg már megszerezte a pénzét...”
 • 2. M. 2008. július 12. 09:47
  „Lelketlen és felháboritó az ilyen emberek viselkedése!
  Ami még érdekes az a cikk írójától való :
  A most kifosztott házaspár azóta fél, ezért is kérték, hogy pontos címüket és nevüket ne írjuk le.
  Azt nem is írta le "csak" a kereszt nevét meg a fényképét közölte a lapban. Erröl ugye nem lehet felismerni?”
 • 1. G.I 2008. július 12. 03:10
  „Jellemtelenek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új Fidesz-frakció alakulhat Makón

Makó - Elképzelhető, hogy új frakciót alapít Makón a Fidesz képviselőcsoportjának öt tagja, a 7… Tovább olvasom