Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Trutyiügy: 700 ezret ajánlott az Alföldvíz

Makó - 700 ezer forintos kártérítést ajánlott fel az Alföldvíz Zrt. a makói családnak, amelynek udvarába fekáliát fröccsentett a cég szippantós autója. A család 1,3 milliót kért volna, a cég ebbe nem ment bele. Marad a biztosító által ajánlott pénz: 415 ezer.
Májusban számoltunk be arról, hogy Börcsök Róberték makói házánál a szippantós autó beterítette fekáliával az udvart hatvan négyzetméteren. A család kártérítést szeretett volna kapni, de az ügyintézés elhúzódott. A szolgáltató biztosítója, a Generali Providencia szakértői véleményt akart a szennyeződés veszélyességéről, a mentesítés módjáról, költségeiről. Ilyet pedig, mivel egy „piaci céggel" szemben folyó eljáráshoz kell, ingyen nem akart készíteni a tisztiorvos.

A történtek és az újságcikk megjelenése után az Alföldvíz Zrt. vezetői elmentek a helyszínre, elnézést kértek a károsulttól, és érdekes döntést hoztak. A lapunkhoz elküldött közlemény szerint a cég „a teljes kár megtérítésének felgyorsítása és az ügymenet jelentős megkönnyítése érdekében a kárbecsléskor meghatározott vagyoni kár mértékén felül, az eseményekkel kapcsolatban ért sérelmeit is figyelembe véve" 700 ezer forintot ajánlott fel a károsultnak. Börcsök Róbert május 27-én ügyvédjével együtt kereste fel a céget, és 1 millió 300 ezer forint kártérítést kért.

Az Alföldvíz szerint ezt az igényt szakértői vélemény, számla nem támasztja alá. Az Alföldvíz sokallta az 1,3 milliót, a kert kártalanítása a biztosító szerint 415 ezerbe kerül. „A biztosító társaságot értesítettük a sikertelen egyezségi kísérletről, majd ők az általuk megítélt kártérítést június 5-én megfizették. A szerencsétlen véletlen, melyet színig telt aknába fújt levegő okozott, továbbra is sajnálatot ébreszt Társaságunkban, de a túlzó igényeket felelősen nem teljesíthetjük" – közli a cég.

Börcsökék lapunknak azt mondták, a cég akkor közölte, hogy nem fogadja el a kérésüket, amikor a megállapodásra szabott határidő lejárt, ezért sem tudtak megegyezni. Most tárgyalnak az ügyvéddel, és eldöntik, mi a következő lépés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4 és fél kilométeres útvesztő Kiszomboron

Az első kukorica-útvesztőt éppen 10 esztendeje, Ferencszállás határában alakították ki; akkor kukutyini kukorica-útvesztőnek hívták. Tovább olvasom