Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Túl van az életveszélyen a megskalpolt Erzsébet

Súlyos munkahelyi baleset történt Makón: egy fiatal asszony haja rácsavarodott egy forgó munkagépre, a zöldségmosó szó szerint megskalpolta. A román állampolgárságú, bejelentés nélkül foglalkoztatott Kiss Erzsébetet a szegedi új klinikán többször megműtötték, napokig életveszélyben volt, de már jól van.
– Uramisten, nincs meg a derékig érő hajam, az egészet hajhagymástól letépte a gép! Szörnyű! Hogy nézek ki?! – mutat sebekkel borított fejére Kiss Erzsébet. – Azon a napon, augusztus 28-án is Makó mellett dolgoztunk, zöldségféléket szedtünk a földeken – kezdi megdöbbentő történetét a Szegedi Tudományegyetem új klinikáján fekvő 27 éves nő.

Elkapta a gép

– Munka után meg akartam mosni a lábam, derékig érő hajamat ekkor elkapta a gép és húzott magához. Felkiáltottam, valaki hátulról átölelt, megpróbálta megakadályozni, hogy a gép beszívjon. Egy hatalmas csattanást hallottam, mint kiderült, a forgórész ekkor szakította le a derékig érő hajamat. Szó szerint megskalpolt. Semmit nem éreztem, fájdalmat sem – mondja a négygyermekes, magyar nemzetiségű, román állampolgárságú fiatal asszony.

A súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett Kiss Erzsébetet a mentők előbb a makói kórházba szállították, majd onnan tovább vitték a szegedi új klinika baleseti sebészetére, ahol még aznap megműtötték. A nőt azóta még hatszor megoperálták, fejbőrét combjairól levett bőrrel pótolták.

Négy lánya várja otthon

– Erzsike Pintér Sándor adjunktus úrnak köszönheti az életét, én meg azt, hogy még van lányom – szól közbe Erzsébet édesanyja, aki a beszélgetésünk alatt többször elsírja magát. – Kis híján anya nélkül maradt a négy unokám, Agusztina, Melinda, Beáta, Erzsébet.

A műtéteket végző orvos nem akart beszélni a történtekről. Többszöri kérésre is csak annyit mondott: az a fontos, hogy a beteg jól érzi magát, több operációt már nem kell elvégezni rajta, esetleg esztétikai műtét vár még rá, hogy ismét legyen haja.

– A baleset óta nem láttam a kislányaimat. Azért jöttem Magyarországra, hogy a munkámért kapott pénzzel könnyebbé tegyem az életüket, de most emiatt nem tudok dolgozni – kesereg a fiatal nő.

Nyomoz a rendőrség

Az ügyben számos vizsgálat indult, de még egyik sem fejeződött be. A Makói Rendőrkapitányság államigazgatási eljárás keretében próbálja tisztázni a baleset körülményeit, még tart az adatgyűjtés – tájékoztatta lapunkat Vad Róbert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hasonlóan fogalmazott az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) Csongrád Megyei Felügyelőségének vezetője, Maróti Gyula igazgató is.

Információink szerint Kiss Erzsébetet több tucatnyi társával együtt bejelentés nélkül foglalkoztatták, noha ők azt hitték, legálisan dolgoznak. Románia szegedi konzulátusán is tudnak az esetről. A konzulátuson elmondták, hogy a Magyarország és Románia között érvényes megállapodás értelmében sürgősség esetén ellátják a balesetet szenvedetteket, de ez csak azokra vonatkozik, akik turistaként tartózkodnak az országban. Mi úgy tudjuk, a fiatal asszony gyógykezelését és az operációk költségét munkáltatója fedezi. A cég egyik vezetőjét, Restás Józsefet megkerestük, de minden kérdésünk elől elzárkózott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makón dübörögtek a haverock

A vártnál is nagyobb sikerrel zárult az idei makói rockfesztivál, a Haverock Party. A nézőszám… Tovább olvasom