Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Túl van élete első felnőtt vébéjén Evelyn

Nemrégiben tért haza a törökországi kick-box világbajnokságról városunk ígéretes sportolója, Makó Evelyn. Eredményéről, az ott szerzett tapasztalatairól mesélt.
Élete első felnőtt kick-box világbajnokságán vett részt decemberben Makó Evelyn. A törökországi sporteseményen két kategóriában is indult: 50 kilós light contact és kick light kategóriákban. Ahhoz, hogy Evelyn kijuthatott a törökországi világbajnokságra, először is a felnőtt magyar bajnokságon kellett kvalifikálnia magát. Mivel most vett részt először felnőtt világbajnokságon, a szövetség nem támogatta anyagilag a sportolót, ezért a kvalifikáció után neki kellett előteremtenie a kiutazáshoz szükséges pénzt. Mint ahogy arról lapunk is többször beszámolt: Evelynért az egész város összefogott. Sütipartyt, futást, bulit szerveztek, hogy támogassák a fiatal sportolót. Evelyn ezúton is köszöni minden támogatójának a segítséget.

Evelynért az egész város összefogott.
Evelynért az egész város összefogott.

A pénz összejött, így Evelyn nekivághatott a törökországi VB-nek. A verseny első napját pihenéssel, városnézéssel töltötte, a második napon szállt ringbe. Evelyn úgy véli: idén különösen nehéz ellenfelek voltak, hisz a magyar csapat light contact kategóriában nem sok éremmel tért haza. Első meccsén – light kategóriában – egy francia lánnyal küzdött, aki magasságának köszönhetően előnyt élvezett. Ellenfele kiváló technikájával és az amúgy szabálytalan lábrúgásaival győzte le a makói lányt. Kick light kategóriában egy török lánnyal küzdött Evelyn, de sajnos kikapott ellenfelétől, aki egyébként megnyerte a kick-box VB-t.

A pénz összejött, így Evelyn nekivághatott a törökországi VB-nek.
A pénz összejött, így Evelyn nekivághatott a törökországi VB-nek.

Evelyn ezúttal nem éremmel tért haza a versenyről, de nem szomorkodik. Van még hova fejlődnie, de ez nem is véletlen, hisz eddig junior kategóriában versenyzett, mostantól pedig a felnőttben. Ez nemcsak a magasabb rangot, hanem a keményebb ellenfeleket is jelenti. Törökország után újult erővel és sok tapasztalattal vág a jövőnek. – Azt vettem észre, hogy sokkal többet kell edzenem és a lábtechnikámon is van még némi csiszolnivaló – fogalmaz Evelyn. Reméli, ezekkel a tapasztalatokkal legközelebb érem lóghat a nyakában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Postai tumultus a csekkek miatt

„Normálisak ezek? Az egész városnak egyszerre, egy napos határidővel küldik ki a számlákat?" Tovább olvasom