Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Tvrtko: Szeretek emberektől ellopni dolgokat

Makó - Olyan sokan voltak kíváncsiak Vujity Tvrtko makói előadására, hogy napokkal a rendezvény előtt elfogytak a jegyek. Néhányan már csak a lépcsőn találtak helyet. Tvrtko nem okozott csalódást a közönségnek: mesélt a kéz és lábak nélküli emberről, a süketnéma lányról és kiderült, hogyan pisilt élő adásban.
Ha Makovecz Imre tervezett volna csillárt a Hagymaházba, akkor
képletesen fogalmazva: még onnan is lógtak volna az emberek, olyan
sokan voltak Vujity Tvrtko előadásán. 450 szempár figyelte két órán keresztül a Pulitzer-díjas riportert.

Szeretek az emberektől ellopni dolgokat, úgy, mint: életigenlést, szeretetet, erőt - mondta, és úgy tűnik, ehhez kapcsolódóan kifogyhatatlan élménytára van. Két órán keresztül beszélt. Be nem állt a szája. De ezt senki sem bánta, elvégre az emberek ezért jöttek el. Élőben látni, hallani, átélni a sztorikat. Tvrtko pedig mesélt. Mesélt a kezek és lábak nélkül született férfiról, akiért születése után egy egész felekezet imádkozott. Mesélt a süketnéma Weisz Fanniról, aki egy országnak segített megérteni: a fogyatékkal élők is teljes életet élhetnek.

Olyan sokan voltak kíváncsiak Vujity Tvrtko makói előadására, hogy napokkal a rendezvény előtt elfogytak a jegyek.
Olyan sokan voltak kíváncsiak Vujity Tvrtko makói előadására, hogy napokkal a rendezvény előtt elfogytak a jegyek.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Beszélt a történetről, Türkmenisztán fura uráról: Tükménbasiról. Arról, hogy valahol a világon van egy ország, ahol négy forint a benzin és amelynek vezetője a családjáról nevezte el a hónapokat. Szó esett a hazugságokról, amelyek árán megélhette történeteit. No, és azt is elmesélte, hogyan pisilt élő adásban az egyik előadásán, egy bekapcsolva felejtett mikroport miatt. Mesélt arról, hogy minden embernek megvan élete legnagyobb célja. Amikor azt kérdeztem, neki mi ez a cél, azt mondta, hogy ő mindenekelőtt 3 gyermek édesapja. Az a legfontosabb, hogy rendesen, normálisan, szépen, becsülettel neveljük őket, hogy jó emberek legyenek -mondta.

Miközben a közönséget végig valahol sírás és a nevetés állapota között lebegtette, azon gondolkoztam, hogy hol van a titok. Mert Tvrtko jött, látott és győzött. Ott állt a citromsárga fűzős cipőjében a színpadon egymaga és betöltötte a teret. Hirtelen ő lett Mario varázslója, miközben ő a pécsi riporter, a szénbányász fia, a Napló műsorvezetője, a sokat látott tudósító egyben, aki az előadás előtt a magasból készített fotót a közösségi oldalára. A ceremónia után pedig rögtön posztolt a magyar-román meccs kapcsán: Hajrá magyarok!

Ebben az országban egymillió potenciális riportalany van - vallja Tvrtko.
Ebben az országban egymillió potenciális riportalany van - vallja Tvrtko.

Amikor az előadás után azt kérdezem, hogy miért csinálja, azt mondta, azért mert ez tartja a földön és mert élvezi. - A közönségnek ott és akkor kell teljesíteni, ezért minden este csúcstámadásra készülök. Nekem mindig az adott rendezvény a legfontosabb. Ma este Makó. A városhoz kötődően két fontos dolgot árul el: szereti a hagymát és hogy Pigniczki Krisztina kézilabdázó nagyon jó barátja.

Tvrtko történetei nem csak azért izgalmasak, mert jók, mert érdekesek, mert sokszor hétköznapi hősöket állítanak példaképként elénk, hanem azért is, mert komoly üzenetük van. Mert tanulni lehet belőlük. Hősökről ír és beszél miközben ő is hozzájuk hasonló kalandokba keveredik. - Nem érzem magam hősnek, én egy katalizátornak érzem magam - mondta. Ebben az országban egymillió potenciális riportalany van és mindenkinek megvan a saját életének története, és neki az a legfontosabb. Megvannak az álmaink, merjük őket megálmodni.

Olvasóink írták

 • 7. Egyolvasó 2013. március 25. 18:01
  „6. zsóka 2013.03.25. 16:43

  Ajánlom figyelmedbe.
  http://www.youtube.com/watch?v=NTW9GNtSrVs”
 • 6. zsóka 2013. március 25. 16:43
  „Egyolvasó
  Menj már.... Ki nem állhatom az ilyen áltudatlanságot. Nem hiszem, hogy most el kellene magyarázni a Google használatát, ugye?
  Ha nem tudod, kiről van szó, csak beütöd a keresőbe, oszt´ jónapot, ugye?”
 • 5. Egyolvasó 2013. március 25. 11:38
  „ő is valami énekes??”
 • 4. Qllancs 2013. március 25. 10:47
  „Nekem szimpatikus gyerek.Nincs elszállva magától. Ha tehetem a TV ben is megnézem.”
 • 3. ellacska 2013. március 25. 10:35
  „a pisilést feltétlen ki kellett emelni”
 • 2. pachakuti 2013. március 25. 10:00
  „Kik futtatják ezt a hatalmas tehetségű nagy magyar gigasztárt?”
 • 1. Mozimasiniszta 2013. március 25. 08:59
  „<moderálva> le a sapka a kobakjáról ? az lenne az igazi élmény...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekként válnak anyává

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat segíti azokat a lányokat, akik fiatalon vállalnak gyermeket. Tovább olvasom