Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Ugyanannyiért viszik a szemetet

Makó - Közös sajtótájékoztatón nyugtatta meg csütörtökön a makóiakat Marosvári Attila alpolgármester és Puskás Jenő, a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. igazgatója: a lakossági hulladékszállításban a szolgáltatóváltás ellenére sem változik semmi.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Makó azért vált szolgáltatót, mert a hódmezővásárhelyi A. S. A. idő előtt felbontotta az eredetileg 10 évre kötött szerződést – a jogszabályi háttér változásai miatt olyan többletköltsége keletkezett, amit nem tudott vállalni. Keresni kellett tehát egy másik céget arra a 3 hónapos időszakra, amíg eredménnyel járhat az ilyenkor kötelező közbeszerzési eljárás. Így lett erre a negyedévre a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. az új makói szolgáltató – ismertette az előzményeket a tegnapi sajtótájékoztatón Marosvári Attila alpolgármester. Ez a társaság változatlan feltételekkel, a korábbival azonos díjszabásért és a megszokott napokon üríti a kukákat. A zöldhulladékot továbbra is korlátozás nélkül fogadják a telepen, illetve elviszik hetente egyszer, havonta egyszer pedig a szelektív gyűjtőszigeteken összegyűlt szemetet. Mint megírtuk, a díjkedvezményrendszer is megmaradt.

Azt már a döntő részben önkormányzati tulajdonú, 3 éve önálló vállalkozásként hulladékszállítást végző, 20 településsel szerződésben álló cég első embere, Puskás Jenő mondta el, hogy az új cégnek ugyanott van az irodája is, mint ahol a régié volt, mi több, az ügyfélszolgálati munkatársat és a szállítást végző embereket is átvették. Azzal kapcsolatban, hogy a cég szórólapként juttatta el a szerződés űrlapját a háztartásokba, elhangzott: megkapták az előző szolgáltató adatbázisát, ez azonban frissítésre, pontosításra szorulhat. Eddig a makóiak nagyjából fele vitte be a kitöltött szerződést az irodára – egyébként faxon vagy szkennelve is be lehet küldeni. Az űrlapot még egyszer kiküldik, bárki az irodában is kérhet. Az elmúlt másfél hét tapasztalatai szerint a makóiak jól fogadták a váltást.

Keresik a végleges megoldást

Az önkormányzat már kiírta azt a közbeszerzési pályázatot, amellyel a negyedév lejárta után három évre keresnek új céget – azért ennyi időre, mert akkor várható a dél-alföldi regionális hulladékkezelő rendszer indulása, amelyben Makó is érintett. Az új pályázat feltételei azonosak a mostani szolgáltatás feltételrendszerével, a jelentkezőket július 19-éig várják. Ha minden jól megy, október elsején köt szerződést a város a győztessel – csúszás esetén átmenetileg marad a csongrádi cég. Amely, mint Puskás Jenő elmondta, még nem döntötte el, hogy pályázik-e.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói témában írt történelmi regényt Rozsnyai János

A táltos keresztje címmel írt történelmi regényt az egykori tanár, Rozsnyai János. A mű különlegességét nemcsak az adja, hogy az 1200-as évekbeli makói környezetben játszódik, hanem az is, hogy az író a tájnyelv eszközével élt. Tovább olvasom