Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Új csarnokot avatott a Zöldségcentrum

Makó - A közelmúltban elhunyt Krizsán Tibor nevét viseli a makói Zöldségcentrum Kft. új, 210 milliós beruházással épült feldolgozócsarnoka. Az 1,1 milliárdos éves árbevételű cég a zöldségfeldolgozás helyi zászlóshajója.
210 millióba került, felerészt pályázati támogatásból és a Bodrogi Bau Kft. közreműködésével épült fel az az új, közel 900 négyzetméteres feldolgozócsarnok, amit tegnap délelőtt avattak fel a makói Zöldségcentrum Kft. városszéli telephelyén. A 2003-ban alakult, teljes egészében magyar, helyi tulajdonú cég helyben termelt zöldségeket, elsősorban hagymát csomagol és szállít nagyáruházaknak, részben az osztrák és a német piacra; eredetileg 17 főt foglalkoztatott, most 50-et, és további közel 200 őstermelőnek és családi gazdaságnak biztosítanak jövedelmet azzal, hogy felvásárolják terményeiket. A társaság éves árbevétele ma már meghaladja az 1,1 milliárd forintot.

A makói hagyma tisztítása, válogatása hamarosan átkerül a Krizsán Tiborról elnevezett csarnokba. A szerző felvétele
A makói hagyma tisztítása, válogatása hamarosan átkerül a Krizsán Tiborról elnevezett csarnokba.
A szerző felvétele

A cég egyik tulajdonosa, Basa Zoltán lapunknak elmondta: nemcsak új csarnok épült a régi mellé, hanem szilárd burkolatú utat is építettek, illetve berendezéseket, gépeket is vásároltak. Az új csarnokba kerül majd át a zöldségfélék tisztítása, válogatása, csomagolása, a régit a továbbiakban raktározásra használják. A csarnok tegnap még üres volt, a termelés itt néhány héten belül indul. A nemzetiszínű szalagot a két tulajdonos, Basa Zoltán és Pásztor Vilmos, a kivitelező cég első embere, Bodrogi Ferenc, valamint Czirbus Gábor alpolgármester vágta át. Az új épületegyüttest a cégvezetés szép gesztusként egy közelmúltban elhunyt kollégájukról Krizsán Tibor csarnoknak nevezte el.

A szerző felvétele
A szerző felvétele
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a skanzen

5 millió forintos minisztériumi támogatásból megújul a makói József Attila Múzeum udvarán található skanzen. Tovább olvasom