Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Új csarnokot épít a kandallógyár

Makó - Újabb és újabb csarnokokat épít a makói Váll-Ker Kft. az újvárosi vasútállomáshoz közeli telephelyén, így néhány év múlva teljes gyártókapacitását a külvárosba telepíti a Návay Lajos térről.
Az új, 600 négyzetméteres, hamarosan elkészülő csarnokot és a hozzá tartozó szociális blokkot a napokban mutatta be a sajtónak Tóth István igazgató. A beruházásra a kandallóiról szerte Európában ismert társaság 129 milliót költ, amiből 58 millió pályázati támogatás volt. A termelés ősszel kezdődik. Itt folyik majd az elkészült elemek összeszerelése. 45–50 ember munkahelye lesz, akik közül a legtöbben már most is a cég alkalmazottai, de újakat is vesznek fel. Az építéssel helyi vállalkozót bíztak meg, Hős Imrét és csapatát.

A gyár az utóbbi 5 évben mintegy 350 millió forintnyi beruházást valósított meg, amihez különböző forrásokból 135 milliónyi támogatást szerzett. A csarnok avatásakor Buzás Péter polgármester megdicsérte a vállalkozást, amely a gazdasági válság közepette is megtalálta azt a terméket, amely kelendő a nyugati piacon, Mágori Józsefné országgyűlési képviselő pedig azt ígérte, segít további támogatásokat szerezni. A makói kandallók iránt tényleg nagy a kereslet.
Már most látható, hogy többet kell gyártani, mint az év elején tervezték, és ahhoz, hogy a 30 ezer darabos mennyiség összejöjjön, augusztustól napi 200–210 darabosra kell emelni a mostani 170–180-as napi mennyiséget. A Váll-Ker és a vele társvállalkozásként működő Makói Fémipari Kft. együtt mintegy 300 főt alkalmaz, de a bedolgozói és beszállítói hálózat révén további 100 család megélhetéséhez járul hozzá.

A teljes gyártókapacitás áttelepítéséhez még két csarnok megépítésére lesz szükség. Ezeket jövőre és az azt követő évben tervezik. Ez után a Návay téri telephely már csak logisztikai központként fog működni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói sztrádatáblák

Makó - Az M43-as autópályán két helyen állítanak fel útvonal-megerősítő, illetve térképes táblát… Tovább olvasom