Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Új faluvezető Nagylakon

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Nagylakon.
A román határ menti Nagylakon már most biztos, hogy október után új lesz a polgármester. A négy éve megválasztott Kocsis István ugyanis már beiktatásakor közölte: a tisztséget csupán egy ciklusra vállalja – ehhez az ígéretéhez pedig tartja magát. Mint lapunknak elmondta, a jól végzett munka örömével fogja átadni a stafétabotot utódjának, úgy érzi ugyanis, hogy vállalásait sikerült teljesíteni. A falut anyagilag sikerült rendbe hozni, az elhanyagolt temetőt, a középületeket felújították, és az amúgy is csak alsó tagozattal működő iskola bezárását sem kudarcként élte meg Nagylak első embere. Hiszen a község kisdiákjai így színvonalasabb oktatásban részesülnek, mint korábban, ráadásul buszköltségüket is az önkormányzat állja. A hamarosan hatvankilenc esztendős Kocsis István a nyugdíjas éveket sem csupán pihenéssel tervezi tölteni: egyebek között egy új civil szervezet alapításán gondolkozik, és egyébként is szeretné kivenni a részét a közéletből.

Hogy ki lesz az utódja? Kocsis István érdekes módon négy évvel ezelőtti ellenfelét, a jelenleg a makói városházán dolgozó Gyarmati Andrást látná a legszívesebben a falu első embereként – mint emlékezetes, ő legutóbb alig néhány szavazattal maradt le mögötte. A korábban családjával együtt hosszú időn, tizenhárom éven át Nagylakon élt Gyarmati András lapunknak megerősítette indulási szándékát. Egyébként függetlenként, de MSZP-s támogatással száll ringbe. Terveiről egyelőre annyit mondott, szeretné a falut még szebbé tenni, reméli, hogy sikerül munkahelyteremtő vállalkozásokat csábítania Nagylakra és a korrekt, eredményes kistérségi együttműködésben is bízik. Hogy ki lesz a kihívója? A faluban az általunk megkérdezettek egy ember indulására számítanak biztosan: Trembeczky Károly önkormányzati képviselőére, aki eddig minden helyhatósági választáson indult a polgármesteri tisztségért. Felhívtuk őt, ám érdeklődésünkre annyit mondott: egyelőre még nem döntötte el, megméretteti-e magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az A.S.A. Makón is gyűjt

Vajon emelkedik a lakossági szemétszállítás díja Makón? A kérdés azért merült fel, mert az ipari… Tovább olvasom