Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Új gyermekorvosa lesz Újvárosnak

Makó - Rendkívüli ülésen döntötte el Makó képviselő-testülete, hogy támogatja dr. Tóbiás Erzsébet gyermekgyógyász szakorvost célja elérésében. A doktornő szeretné megvásárolni az idén nyugdíjba vonuló dr. Pogány Eszter újvárosi gyermekorvosi praxisát.
Az ilyen váltást az állam is segíti, mert a 6800 hazai háziorvos átlagéletkora meghaladja az 58 évet, az aktívak harmada pedig túl van a nyugdíjkorhatáron. Az Országos Alapellátási Intézet pályázatot írt ki, a praxis megvételéhez egyszeri, vissza nem térítendő támogatást ad a fiatal, szakvizsgázott orvosoknak. Ez legalább 1 millió, legfeljebb 4 millió forint, a praxis árának száz százalékát is elérheti. A pályázatokat beérkezési sorrendben bírálják el.

A doktornő is indul ezért a támogatásért, ehhez arra volt szükség, hogy az önkormányzat nyilatkozzon, köt-e vele feladat-ellátási szerződést. A testület felhatalmazta a polgármestert az erről szóló nyilatkozat aláírására.

Tóbiás doktornő az iskolaorvosi rendelőben. A város beleegyezett a praxisvásárlásba, most az államon a sor. Fotó: Szabó Imre
Tóbiás doktornő az iskolaorvosi rendelőben.
A város beleegyezett a praxisvásárlásba, most az államon a sor. Fotó: Szabó Imre

– Örülök, hogy így döntött a képviselő-testület, és egyhangúlag segítettek, ez egyszeri és megismételhetetlen alkalom, jó nekem és Pogány doktornőnek is – mondta lapunknak Tóbiás Erzsébet. Korábban dolgozott a kórház gyermekosztályán, 2010 novemberében szakvizsgázott, majd idén januárig a második gyermekorvosi körzetben helyettesített. Most az Egyesített Népjóléti Intézmény iskolaorvosa.

Olvasóink írták

  • 3. rikka 2012. március 01. 19:00
    „Sok sikert! Kevés beteg gyereket és sok újszülött babalátogatást kívánok!”
  • 2. banew 2012. március 01. 18:43
    „Elég sokat találkoztunk sajnos a doktornővel a kórházban, az unokáim sokat voltak betegek, és kórházaztunk sokszor, igen lelkiismeretes, kedves, a szülőket partnerként kezelő a doktornő. Nagyon jól jártak vele az újvárosiak, szerencséjük volt.”
  • 1. papika56 2012. március 01. 10:53
    „Egy ilyen praxis min. 7 millió ft. Igen is támogassák a fiatalokat ! Ne menjenek külföldre, ha nem maradjanak itthon !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dübörög a kampány Magyarcsanádon

A 6 képviselői helyért 13 jelölt indul a március 25-i időközi választáson Magyarcsanádon. A polgármesteri tisztségre ketten pályáznak. Tovább olvasom