Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Új kézben a 150 éves Rónay-kúria

Kiszombor - Három évtizedes vendéglátós múlttal büszkélkedhet a kiszombori Rónay-kúria étterem új üzemeltetője, Szöllősi István. Azt mondja, hosszú távra tervez – csapatában mindenki kiszombori.
Új üzemeltetője van a kiszombori Rónay-kúriának, amely a falu egyetlen étterme. Az elegáns műemlék épület, amelyben emlékszoba idézi a névadó nemesi családot, hét esztendővel ezelőtt nyerte vissza 150 évvel korábbi pompáját. A benne működő vendéglő, amelynek több bérlője volt az évek során, konyhája révén egyúttal a közétkeztetést is biztosítja a községben 140 gyerek és 30 idős számára. Az új gazda Szöllősi István, a családi vállalkozásként működő deszki Határbástya Kft. első embere. Három évtizede vendéglátós, Deszken is van étterme, már a szülei is vendéglősök voltak, méghozzá Nagyéren. A Rónay-kúriát egyrészt azért pályázta meg, mert első üzemeltetője, Frank Sándor mesterszakács régi ismerőse, így hallott már róla, és azért is, mert az épület szép, Kiszombornak pedig sajátos atmoszférája, hangulata van. Ha ez ember kiül a parkkal övezett teraszra, úgy érzi magát, mintha a szegedi arborétumban lenne – mondja.

Szöllősi István hosszú távra tervez. A szerző felvétele
Szöllősi István hosszú távra tervez.
A szerző felvétele

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A kúriában egyébként, beleértve az ételfutárt is, most hatan dolgoznak – két makói kivételével valamennyien kiszomboriak. Szöllősi úr szívesen dolgozott volna együtt a korábbi csapattal is, de a régi dolgozók végül egy kivétellel a távozás mellett döntöttek. Úgy gondolja, a konyha révén fenntartott közétkeztetés biztos hátteret nyújt az étteremnek, de ugyanilyen fontos, hogy sokan kedvelik a menüs étkeztetést, és különböző rendezvényeket is szívesen tartanak itt. A menüsor már kész, az étlap még bővül. A vendégek elsősorban a hagyományos magyar konyha ételeivel találkozhatnak majd itt, de szeretnének a Rónay családhoz köthető, illetve a kifejezetten a kiszombori vidék ízeit idéző fogásokat is készíteni. Az étterem új vezetője hosszú távra tervez a kúriával, és örömmel nyugtázta, hogy a faluban eddig mindenki jó szívvel fogadta az elképzeléseit.

Olvasóink írták

  • 2. kakukkfű 2013. július 30. 18:58
    „Na, ezt megnézem, kipróbálom az új kollektíva főztjét is. Mondjuk a régivel sem volt bajom, meg az előzővel sem. Az más kérdés, a falu mit profitál ebből. Az biztos, hogy a falunak bőven jobb az új tulaj ajánlata, a havi egy milla az elég sok. Csak bírja a bérlő jó sokáig!”
  • 1. laalika 2013. július 16. 07:36
    „Sok sikert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tánctermet szeretnének szállodai szoba helyett

Felújított, modern tánctermet szeretne a makói Írisz Táncklub. Erre, most lehetőségük van, mennyiben nyer a nemrégiben benyújtott pályázatuk. Tovább olvasom