Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Új körzeti megbízotti iroda épül Maroslelén

Új körzeti megbízotti iroda épül MaroslelénA rendőrőrs épületére valóban ráfér a felújítás. A helyi körzeti megbízott, Döme Norbert itt dolgozik. Fotó: Szabó Imre
Maroslele - Jobb körülmények között dolgozhatnak a rendőrök hamarosan a maroslelei körzeti megbízotti irodában, az épület helyére ugyanis újat épít az önkormányzat.
Meglehetősen spártaiak a körülmények jelenleg a maroslelei körzeti megbízotti irodában, amely a helyi polgármesteri hivatal egy közel százéves épületszárnyában működik. Újat fognak építeni a helyére, amihez a falu most nyert 60 millió forintos támogatást a belügyi tárcától – újságolta a polgármester, Martonosi György. A községben a hetvenes évek óta van rendőrőrs. Ma sincs nap, amikor az irodában ne fordulna meg rendőr – a helyi körzeti megbízotton, Döme Norberten kívül földeáki és óföldeáki kollégája is szokott itt dolgozni.

A falu első embere lapunknak azt mondta, a leleieknek sokat jelent a folyamatos rendőri jelenlét: növeli az emberek biztonságérzetét, és minden bizonnyal tényleges elrettentő ereje is van. Az igazán komoly bűncselekmények szerencsére ritkák, de mint a megyei rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, tavaly például betöréssorozat miatt kellett itt intézkedni, tartottak házkutatást drogtermesztő lakásában is, és időről időre előfordulnak terménylopások.

Az új épület tervei már megvannak, ezeket most aktualizálják. A munka jó esetben májusban kezdődhet, és év végére fejeződhet be. Ha minden a tervek szerint alakul, ezzel együtt – egy uniós pályázatnak köszönhetően – a községháza főépülete is megújul.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete pont!

Fekete pont!
Balesetveszélyes a makói főtéren a Bérpalota előtti 3 csatornalefolyó egyike - jelezték olvasóink. Tovább olvasom