Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Új nap, új baleset – Szeged és Nagylak között

Kiszombor - Újabb baleset történt kedd délelőtt a 43-ason, vagy ahogy az utóbbi időben Makón emlegetik: a halálúton. Kamionnal ütközött egy autó Kiszombornál. A karambol ezúttal szerencsére nem követelt emberéletet.
Újabb baleset történt kedd délelőtt a 43-ason, vagy ahogy az utóbbi időben Makón emlegetik: a halálúton. Kamionnal ütközött egy autó Kiszombornál. A karambol ezúttal szerencsére nem követelt emberéletet. A kocsit vezető nő férje szerint a balesetben biztosan szerepe volt az út katasztrofális állapotának – az Opel Astra azután sodródott a szembe jövő sávba, hogy nyomvályúba futott.

– Egyszerűen katasztrofális az út minősége, még egy profi járművezetőnek is feladja a leckét. Ráadásul állandóan óriási a forgalom – mondta a tegnap délelőtti baleset helyszínén a karambolt szenvedett nő férje, Antal Vince. Nem beszélt a levegőbe: sofőrként dolgozik, nap mint nap közlekedik az M43-ason, jól ismeri a főútvonalat, amit egyébként Makón az utóbbi időben már csak halálútként emlegetnek, mert szinte mindennapossá váltak rajta a balesetek. Emlékezetes: a múlt hónap végén nyolcan haltak meg a Maros-hídnál, amikor egy autószállító trélerkocsi belerohant egy román vendégmunkásokat szállító buszba – ekkora tragédia emberemlékezet óta nem történt a városban. Múlt pénteken Szőreg és Deszk között egy személyautó ütközött. Itt szerencsére senki nem halt meg, hétfőn, a kórházban életét vesztette az a kerékpáros asszony, akit a Maros-hídról a zombori kerékpárútra kanyarodva gázolt el egy autó.

A kedd délelőtt kilenc óra után nem sokkal, a 43-as Kiszombor melletti szakaszán történt baleset viszonylag szerencsés kimenetelű volt, bár csak a véletlenen múlt, hogy nem vált tragikussá. Antal Vince azt mondta: Szeged felé tartó felesége kocsijával ráfutott az útszéli nyomvályúra, ami megdobta az autót, és így átsodródott a szembe jövő sávba. Ott egy épp érkező kamionnal ütközött – mondhatni szerencsés módon, mert nem frontálisan találkoztak: a bordó Opel Astra a teherjármű oldalának, pontosabban a kerekeinek csapódott.

További szerencse, hogy az ütközést követően sem a kamionba, sem az autóba nem hajtott bele senki. Így az asszonyt, akit a kinyíló légzsák is megvédett, csupán a karján elszenvedett zúzódásokkal, fájó fejjel és mellkassal szállították a mentők Szegedre; még a férjének is tudott telefonálni. A baleset helyszínéről a kamion – miután komolyabb kárt nem szenvedett – elhajthatott, az Opel Astrát viszont autószállító teherkocsival kellett elvinni. A forgalom egyébként – ahogy az ilyenkor a 43-ason mindig történik – pillanatok alatt feltorlódott, az autókat rendőrök és határőrök igyekeztek kerülő útra, a falun át terelni. Az útzárat végül tíz óra után oldották fel.

Bár a baleset körülményeit a rendőrség még vizsgálja, Antal Vince úgy gondolja, biztosan szerepe volt benne annak, hogy az aszfaltot tönkretette az óriási, elviselhetetlen forgalom, az úttest tele van nyomvályúkkal. – Ezt a helyzetet csak az elkerülő, az M43-as megépítése oldja meg – vélekedett –, addig sajnos újra és újra lesznek itt balesetek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tombolajegyet kapnak a makói véradók

Egyedi módon, tombolasorsolással igyekszik buzdítani a nyári hónapokban véradásra az önkénteseket a… Tovább olvasom