Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Új óvodát építenek Makón

Makó - Látványos szakaszához érkezett az új óvoda építése a makói Erdélyi püspök utcában: elkészültek az alapok – jelentette be Buzás Péter polgármester és a kivitelező Bodrogi Bau Kft. ügyvezető igazgatója, Bodrogi Ferenc. Alapterülete 1400 négyzetméter lesz; az épületegyüttesben 6 csoport, összesen 150 gyerek fér majd el.
A régi, korszerűtlenné vált épületet a helybeli Szofi Bt. bontotta le, cserébe az elbontott anyagokért. Az építkezés előkészítése a júliusi szerződéskötést követően indult el. A területen most 8-10 ember dolgozik, de a létszám később nőni fog, lesznek olyan időszakok, amikor 30-50 munkásra is szükség lesz – makóiakat is alkalmaznak. Az ütemterv szerint a földszinti falak már decemberben állni fognak, kulcsra készen pedig jövő nyáron adják át az óvodát a városnak. A beruházás teljes költségvetése 251 millió forint, amihez az önkormányzat 208 milliós pályázati támogatást nyert.

Az alapok már elkészültek – az 1400 négyzetméteres óvodát jövő nyáron adják át. Fotó: Szabó Imre
Az alapok már elkészültek – az 1400 négyzetméteres óvodát jövő nyáron adják át.
Fotó: Szabó Imre

A Maros-parti városban ezt megelőzően a 70-es években, a Kálvin téren épült legutóbb óvoda. Most azért vágott bele ilyen beruházásba az önkormányzat, mert ezzel is szeretné itthon maradásra ösztönözni a fiatalokat, az óvodapedagógusokat pedig – a körülmények javításával – a további kiváló munkára.

Olvasóink írták

 • 3. grafika88 2012. október 29. 14:36
  „Lesz vajon 150 gyerek majd..akiket ide íratnak be ??
  T.2. én is erre gondoltam. Mint a Kálvin iskola épületét.”
 • 2. dareky 2012. október 28. 08:41
  „Aztán ha felépül, átadják majd valamelyik egyháznak.”
 • 1. bo 2012. október 26. 22:39
  „A Bajza meg ott áll hat éve az enyészetnek kitéve!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szórólapon kérik: Valljon színt Buzás Péter

A makói fürdő csődhelyzete okán írt, a polgármesterhez irányított kérdésekről szóló szórólapot találtak a makóiak a postaládáikban a hét végén. Tovább olvasom