Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Új reményt kaptak: műtétre vár a hősiesen küzdő Martin

Új reményt kaptak: műtétre vár a hősiesen küzdő Martin
Maroslele - Végre hazajöhetett a kórházból a 15 hónapos maroslelei Nózsi Martin Sándor, aki felnőtteket megszégyenítő hősiességgel küzd az életéért. Lapunk olvasói már több mint 350 ezer forintot gyűjtöttek a családnak, és most felcsillant a remény, hogy a kisfiún segítenek egy speciális műtéttel.
Egy hétig várjuk még a felajánlásokat

A Lapcom Média Alapítvány 12096705-01312657-00200005-ös számlaszámán még egy hétig várjuk az adományokat. Olvasóinkat arra kérjük, átutaláskor a közlemény rovatban tüntessék fel, hogy Nózsi Martinnak szánják felajánlásukat.
Amikor tegnap délután meglátogattuk, eleinte kicsit nyűgös volt, később aztán feloldódott és mosolygott a 15 hónapos maroslelei Nózsi Martin Sándor. A kisfiú nemrégiben került haza a kórházból, ahol eddig szinte a fél életét töltötte. Mint megírtuk, egy igen ritka betegségben, rövidbél-szindrómában szenved. Vékony- és vastagbelének jelentős része hiányzik. Születése óta infúzióval táplálják, a vékony- és a vastagbelet a hasfalra vezették ki, így sztómazsákra is állandóan szüksége van. Eddig ötször műtötték.

– Martin már megszokta, hogy az élete vizsgálatokból, tűszúrásokból, kezelésekből áll – mondta fiatal édesanyja, Krajnyák Evelin. Hozzátette, a megpróbáltatásokat továbbra is hősiesen tűri. Egyébként csendes, érdeklődő baba, de azért látni rajta, hogy sokkal jobban szeret otthon, mint a kórházban. Persze a mindennapi élet a takaros kis szülői házban sem egyszerű. Mindhárman egy szobában laknak. Mint láttuk, a szülők gyakorlottan, percek alatt cserélik a kisfiú sztómazsákját – erre naponta akár többször is szükség van. A kiságy fölött ott az infúzió, a speciális, fehérjéket, zsírt és egyéb nélkülözhetetlen táplálékot tartalmazó keveréket naponta kell a megyeszékhelyről elhozni. A gondos ellátásnak köszönhető, hogy a táplálkozási problémák ellenére Martin 10 kiló fölött van.
 
Új reményt kaptak: műtétre vár a lelei Martin. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
– Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki bármivel is a segítségünkre volt, hiszen a betegséggel együtt járó kiadások eddig szinte minden forintunkat felemésztették – vette át a szót a gyári munkásként dolgozó édesapa, Nózsi Sándor. Olvasóink szívét elnyerte a hősiesen küzdő kisfiú: a Lapcom Média Alapítvány számlaszámán eddig 364 ezer forint gyűlt össze a javukra. Nózsiék kaptak már babakocsit, gyerekülést, ruhákat, játékokat, néhány tízezer forintnyi készpénzt, és nagy segítséget jelent a sok – és drága – kötszer, fertőtlenítőszer, ami náluk mindennapi fogyóeszköz. Sokan kupakokat gyűjtenek nekik, szinte minden környező településen van valaki, aki ezt szervezi. A makói tékvandósok is felajánlották, hogy hagyományos jótékonysági estjük bevételét idén a családnak fogják adni.

Evelin mosolyogva újságolta: a tegnapi kórházi látogatáson régóta várt jó híreket is kaptak. A kórházban megtudták, a kisfiú kezelőorvosa fel tudta venni a kapcsolatot egy angliai kollégával, aki a héten Magyarországra látogat, és azzal biztatja a családot, hogy lehetséges lesz a bélhosszabbító műtét. Hasonlót tudomásuk szerint Magyarországon még nem végeztek, így azt sem tudni, itthon vagy külföldön kerülhet rá sor, illetve hogy mikorra tisztázódnak a részletek. – Küzdünk, bizakodunk, reméljük, hogy a végén minden jóra fordul – mondta az anyuka.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sarló és kalapács a községházán

Sarló és kalapács a községházán
Sokaknak feltűnt, hogy önkényuralmi jelképpel díszített kép látható az apátfalvi polgármester, Szekeres Ferenc dolgozószobájában. Tovább olvasom