Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Új sebességmérő a 43-ason

Újabb sebességmérőt állítottak be tegnap a 43-as főútvonalon. A hárommillió forintba kerülő műszert az Országos Rendőr-főkapitányság adta át a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak.
Állványra és autóba is szerelhető, hatótávolsága 1400 méter, mind a közeledő, mind a távolodó járművek bemérésére alkalmas és nem csak méri, de rögzíti is a gyorshajtásokat – ezt tudja az a hárommillió forint értékű képviselő lézeres sebességmérő, amit tegnap állított csatasorba a 43-as főútvonalon a megyei rendőr-főkapitányság.
 
Munkában a lézeres sebességmérő Fotó: Szabó Imre

Az eszköz beszerzését – más forgalomlassító technikai megoldásokkal együtt – Németh Pál nyugdíjas mérnök javasolta, majd Makó polgármestere és parlamenti képviselője, Buzás Péter járt közben az átadás érdekében Sipos Gyulánál, az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatójánál. Lukács János megyei rendőrfőkapitány elmondása szerint annak érdekében vetik be a műszert, hogy csökkenjen a komoly baleseti kockázati tényezőnek tartott gyorshajtások száma. A fámalézer használatára három rendőrt képeztek ki az apátfalvi, a kiszombori és a pitvarosi rendőrőrsről, akik felváltva, a főútvonal különböző szakaszain használják mindennap virradattól sötétedésig a műszert. A műszer persze akkor fog igazán hatékonyan működni, ha a forgalom nagy részét kitevő külföldi kamionokat nem csak bemérni, de behajthatóan büntetni is tudja majd a rendőrség.

Lukács János ezzel kapcsolatban lapunknak úgy nyilatkozott: a legjobb megoldás az lenne, ha a rendőrség jogot kapna az útlevélkezelésre is, így a külföldi sofőrök addig nem hagyhatnák el az országot, amíg meg nem fizették be a kirótt pénzbüntetést. Az ezzel kapcsolatos jogszabály-módosítást a parlament egyelőre még nem hozta meg.

Olvasóink írták

  • 2. péter 2008. január 12. 06:49
    „Kihagytam bocs.Fáma 3-mas van a képen ést azt a legkönnyebb blokkólni mert annak van a legnagyobb szóródása.Ha valaki nemtudná kis hazánkba nincs jogszabáj ami tiltaná a lézerblokkoló használatát de még ha így is lenne akkor is vannak olyan készülékek amik hivatalossan vagy kapunyitó vagy tolatóradar de ugyanazt a 904nm hassznállja és blokkolja a sebességmérőket.Fontos tudni hogy hiába tudnak 1500-2000m re is ellőni és mérni a rendszámot beolvasni 150m-nél messzebről nemtudnak így addig lekövetni kell a gépjárművet.Ez azt jelenti ha esetleg csak detektorunk van és jelez messziről hogy bemértek kanyarodjunk le ha lehetséges.Ezt annak írom aki mondjuk 50-helyett tegyük fel 56-65 között halad.Igazán külömbség meg veszély sincsen de kell az államkasszát gyarapítani.Aki többel megy azt büntessék meg!Májustól mikor az önkormányzatok is mérhetnek akkor lesz majd igazi káosz mert ott mégjobban haszonorientállt lesz a büntetés mennyisége.OFF”
  • 1. Péter 2008. január 12. 06:33
    „Nekem van lézerblokkolóm a kocsimba.Ez hatástalanítja a nálunk forgalomba levő Fámalézer-prolézer 1-2-3 mat és az scs-101 illetve decembertől az új szoftverrel ellátva már az scs-102 is!!!Aki gyorsanhajt azt büntessék meg de a 30cas átkelőket meg a gyorsabbforgalmi 50-eseket amiket a rendőrök is 60-70 nel tesznek meg pofátlanság mérni!!!!Oda vettem a blokkolót és működik is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késik Makón a beruházás

Nem hiúsul meg Makó és öt környező község közös szennyvízberuházása, csak az unió támogatási… Tovább olvasom