Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Új táblákat kap a földeáki leágazás

Fekvőrendőrt és kivilágítást továbbra sem ígér a Magyar Közút, újabb táblák viszont lesznek az M43-as földeáki autópálya-leágazásnál. A területen azt követően tartottak bejárást, hogy megírtuk: turistabusz és kamion is csúszott itt le az útról az elmúlt hetekben.
A napokban megtartották azt a közlekedésbiztonsági bejárást az M43-as földeáki autópálya-leágazásnál, amit Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője ígért lapunknak. Azt követően, hogy megírtuk: néhány héten belül két komoly – igaz, szerencsés kimenetelű – baleset is történt itt, többek között román turistabusz és kamion csúszott le az útról. Az arra gyakran autózók szerint az útszakasz rendkívül veszélyes, csoda, hogy még nem halt itt meg senki. Volt, aki fekvőrendőrt, mások lámpákat javasoltak a helyszínre.

Ezt a két megoldást az út fenntartója rögtön kizárta, mondván, fekvőrendőr telepítését itt nem teszik lehetővé a közlekedési szabályok, a megvilágítás pedig túl drága, no meg hamarosan felesleges volna – amikor az M43-as új szakasza is elkészül, drasztikusan csökkenni fog a forgalom. A körforgalmú csomópont előtt a Nagylak felől érkezők számára egyébként jelenleg 60 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben. A tájékozódást sűrített, fényvisszavető elemeket is tartalmazó műanyag vezetőoszlop sor, szeletelt piros-fehér iránytáblák, továbbá sebességcsökkentő, sárga harántcsíkozás is segíti. A csomópontot ráadásul előzetesen nagyméretű, zöld fő- és előjelző táblák jelzik.

A rendőrséggel közös bejárásnak azért voltak tanulságai. Pécsi Norbert Sándor úgy tájékoztatta lapunkat: a meglévő hagyományos, nyíl alakú iránytáblákat hamarosan kicserélik megemelt fényvisszaverő képességű, fluoreszkáló, sárgás-zöldes kerettel ellátott táblákra. Ráadásként ezeket a táblákat a körforgalom előtt – az autóbusz- és kamionsofőrök szemmagasságát figyelembe véve – 1,8-2 méter magasságban megismétlik. Emellett az időjárás függvényében a rongált padka helyreállítását is elvégezik. Mint megtudtuk, az új közúti jelzőtáblák gyártását már megrendelték, és amint elkészülnek, soron kívül ki fogják helyezni.

Olvasóink írták

 • 3. szentmiki 2013. február 12. 09:05
  „xenopus , hidd el, ezen csak rontani lehet, amúgy be kell fejezni az autópályát palotáig és meg van oldva a kérdés. A két körforgalom között dolgoztam, kérdezz bátran, egyszer sem az út volt a hibás...”
 • 2. xenopus 2013. február 11. 06:14
  „Nem lenne semmi baj, ha Makó felöl nem olyan nagy szögben kanyarodna be a körforgalomba az út! Ott voltak a balesetek, láttam azokat! Ha at utat kiegyenesítenék és a pálya felé menőknek nem kellene a körforgalomba bemenni, hanem csak a háta mögött elmenni, máris 1000x biztonságosabb lenne! Mert ugye ha rövid időn belül valahol többször is baleset történik, ott valami nagy baj lehet!
  Láttam kitették a sárga lámpás terelő táblákat! Szerintem azok semmit nem érnek!”
 • 1. szentmiki 2013. február 10. 12:21
  „nincs azzal a körforgalommal semmi baj, hiszti az egész...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verespatak: civilek harca egymás ellen

Bár az új román kormány nem támogatja a verespataki bányanyitást, a beruházásban érdekelt cég nem tett le tervéről. Tovább olvasom