Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Újabb csavarok az adatbázisügyben

Árpádhalom, Eperjes - A napokban visszaküldte a páciensek adatbázisát Eperjes és Árpádhalom volt háziorvosa a betegek csoportos kérésére.

Még mindig nem ért véget az árpádhalmi adatbázisügy. Mint korábban megírtuk, Kiss Csaba, Árpádhalom és Eperjes háziorvosa távozott a praxisból, és magával vitte a betegek adatbázisát is, mondván, az az ő szellemi terméke, amiért a két település önkormányzatától összesen 500 ezer forintot kért. A települések nem fizettek, és jelezték a történteket az ÁNTSZ, az OEP és a Magyar Orvosi Kamara felé is. Árpádhalom önkormányzata pedig néhány hete egy nyomtatványt juttatott el a település minden lakosához, olyat, amivel a betegek másik háziorvoshoz kérhetik át magukat. Több száz árpádhalmi töltötte ki a kérelmet, amit az önkormányzat csomagban postázott a volt háziorvosnak.

– Erre „válaszként" kaptunk egy lemezt, amin állítólag rajta voltak a betegek adatai, ám azt nem lehetett megnyitni, ezért az ÁNTSZ visszaküldte neki. Önkormányzatunk ezt követően elküldött egy pendrive-ot, hogy azon küldje el a doktor úr az adatbázist, amit átadtunk a praxis jelenlegi orvosának, Kós Györgynek. A pendrive-val érkezett egy levél is, amiben Kiss Csaba leírta, meggyőződése, hogy az eljárása helyes volt, és azért küldi el az adatokat, mert az ideje többet ér, mint hogy bíróságra járjon. Azt is közölte, hogy bár az adatokat visszajuttatta ugyan, de továbbra is igényt tart a félmillió forintra. A levél végén pedig kijelentette, még azt is elfelejti, hogy valaha járt Árpádhalmon és Eperjesen, végül még odaszúrta nekünk, hogy az árpádhalmi és eperjesi önkormányzat döntéseit pedig a történelem fogja majd minősíteni. Ehhez, azt hiszem, már nem nagyon lehet bármit is hozzáfűzni – tárta szét a karjait Szarka Attila, Árpádhalom polgármestere.

Hogy a pendrive-on vannak-e adatok, s ha igen, mik, ezt Kiss Csabán kívül más nem tudja. – Nem nyitottam meg – tudtuk meg Kós György háziorvostól.

Ennek két oka is van. Bár Kiss Csabának nincs joga pénzt kérni az adatokért, szerettem volna elkerülni, hogy a két érintett önkormányzatnak esetleg bíróságra kelljen járnia. Másrészt elkésett a pendrive. Az elmúlt hetekben rengeteg túlmunkával a 778 betegből álló praxisból már mintegy 600 páciens adatait újra felvittük a számítógépre. Vagyis még néhány nap, és utolérjük magunkat. Szeretném leszögezni, hogy egyik településen sem volt fennakadás az ellátásban. Minden beteg felháborodott, hogy az adatait elvitte Kiss doktor – mondta Kós György.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irány a makói retróhétvége!

A Hagymatikum Fürdő szomszédságában, a Makovecz téren péntek délután megkezdődött a makói retróhétvége programsorozata. Tovább olvasom