Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Újabb temetőbotrány Makón

Ismét panasszal jelentkezett a makói belvárosi római katolikus egyházközség temetőjével kapcsolatban egy olvasónk: Lipták Istvánné síremléket rendelt, komoly minőségi kifogásaira azonban, noha írásban tett panaszt, még csak választ sem kapott. Most – lapunk közbenjárására – remélhetőleg megoldódik problémája.
Lipták Istvánné máig sem érti, miért nem kapott választ leveleire az egyháztól. Fotó: Szabó Imre
Lipták Istvánné közel két esztendővel ezelőtt rendelte meg egy családi sírhely méltó lefedését a belvárosi római katolikus egyháztól. A munkát az egyházközséggel szerződésben álló sírköves el is végezte. Liptákné azonban igen hamar minőségi problémákra lett figyelmes: a sírkő sarkai mállanak, repedeznek, és ugyanez a helyzet a födémmel és a fejrésszel is – utóbbiról ráadásul igen hamar lekoptak a nevek. Az asszony először a sírkövesnek szólt, aki viszont mindössze annyit tett, hogy újrafestette a nevek betűit – azóta ez újra lekopott. Lipták Istvánné ezt követően írásban tett panaszt a plébánián. A levelet először személyesen vitte be, később ajánlottan, majd néhány hónap múlva tértivevénnyel is elküldte – választ azonban egyikre sem kapott. Mindez még a múlt évben történt. Lapunkhoz most azért fordult, mert a plébánost személyesen soha nem találta meg és nem tudta, kitől kérjen segítséget.

A problémával kapcsolatban megkerestük a belvárosi római katolikus egyházközség plébánosát, Gordos Ferdinándot. Az atya lapunknak elmondta: noha a megrendelést igazoló nyugtán az egyház pecsétje van, nem érzi magát és az egyházat felelősnek a történtekért. A levelekre azért nem válaszolt, mert azokat – más, hasonló panaszokkal együtt – továbbította elődjének, a most Földeákon szolgáló Katona Pálnak, aki azt ígérte, intézkedni fog az ügyben. Katona Pál ugyan nem emlékezett arra, hogy ezeket a leveleket kézhez kapta volna, ám Lipták Istvánné sírrendelésére igen, és azt mondta, ha az asszony megkeresi, megoldást fog találni a minőségi problémák orvoslására. Lipták Istvánné továbbra sem érti, miért nem kapott leveleire hivatalos választ, lapunk közbenjárásáért azonban hálás, és reménykedik abban, hogy végre csakugyan megoldódnak a síremlékkel kapcsolatos gondok. – A történtek után nem nagyon bízom benne, de majd meglátjuk – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A strandolók bizakodnak, lesz még idén nyár

Az első igazán nyári hétvégén megtelt a makói strand. Míg a törzsvendégek a hűvösebb időben is… Tovább olvasom