Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Újra élettel telt meg a városháza főépülete

Makó - Ügyfélbarát lett a polgármesteri hivatal Makón: a főépületbe költözött a járási hivatal, lesz kormányablak is, a portán pedig este 7-ig ügyeletet tartanak.
 Ügyfélszolgálat 7-ig

A rendes nyitvatartási időn túl minden nap este 7 óráig nyitva tartó ügyfélszolgálat működik a polgármesteri hivatal Úri utcai bejáratánál lévő portán. Itt az önkormányzat két munkatársa várja a makóiakat, naprakész információkkal és a szükséges formanyomtatványokkal segítik az ügyintézést: adatlapot töltenek ki a megkeresésről, amit szükség esetén az illetékes ügyintéző másnap reggel megkap, és három napon belül megkeresi az ügyfelet. Az ügyfélfogadás rendje nem változott: az ügyintézők hétfőn és pénteken 7.30–12 óráig, szerdán 7.30–17.30 óráig érhetők el.

Megírtuk: a városháza főépületét az előző városvezetés ürítette ki és zárta le takarékossági okokból tavaly márciusban; az irodákat a szárnyépületbe költöztették, a rezsimegtakarításból évi 15 milliót reméltek. Az egykori vármegyeháza műemléki védettségű, klasszicista épület.

Földszintjén és első emeletén a kiürítést követően összesen mintegy 2000 négyzetméternyi, közel 80 helyiséget tartalmazó terület szabadult fel. Még ötletpályázatot is kiírtak a funkcióját vesztett épületrész hasznosítására – értékelhető javaslat azonban nem érkezett, raktárnak használták. A főépület nyáron nem volt teljesen üres: a díszteremben testületi üléseket tartottak, házasságkötési ceremóniákat rendeztek.

Az új városvezetés viszont a hideg idő ellenére is a főépület dísztermében ülésezik. Ezek egyikén a képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a megyei kormányhivatal a földszinten akadálymentesített kormányablakot alakítson ki 20 milliós uniós pályázati támogatásból.

Még nagyobb változás a főépületben, hogy a Hollóssy Kornélia utcai közhivatalok házában működött Járási Hivatal is ide költözött. Erről Farkas Éva polgármester, Lázár János kancelláriaminiszter, országgyűlési képviselő és Juhász Tünde megyei kormánymegbízott állapodott meg. Így a makóiak hamarosan szinte minden ügyet egy helyen tudnak elintézni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a makói jégpálya

A nyitás napján, szombaton már fél órával a délelőtt 10-re meghirdetett időpont előtt tömeg verődött össze a sátornál, bebocsátásra várva. Tovább olvasom